Wielertransfers 2019: Joeri Stallaert, Yara Kastelijn, Nuno Bico, Nic Dougall
Joeri Stallaert op archiefbeeld - foto: PhotoPress.be
donderdag 11 oktober 2018 om 09:51

Wielertransfers 2019: Joeri Stallaert, Yara Kastelijn, Nuno Bico, Nic Dougall

Het wereldkampioenschap in Innsbruck ligt inmiddels achter ons. Het is oktober en de ploegen voor 2019 krijgen steeds meer vorm. De plekjes zijn schaars, maar toch vinden er nog altijd transfers plaats. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Joeri Stallaert wordt ploegmaat Mathieu van der Poel
Corendon-Circus versterkt de rangen voor 2019 met Joeri Stallaert, weet WielerFlits. De 27-jarige Belg komt over van het continentale Vorarlberg-Santic. Woensdag nog wist Stallaert de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs in Zele te winnen. Hij reed dit jaar ook naar ereplaatsen in de Trofej Porec, Kreiz Breizh Elites, de Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke en de Ronde van Zuid-Bohemië. Stallaert sluit zijn seizoen af in de Tour of Hainan. Volgend jaar zal hij aan de zijde van Mathieu van der Poel en co koersen.


Kastelijn als fulltime crosser naar Steylaert-777
Yara Kastelijn maakt per direct de overstap van Waowdeals naar Steylaert-777. Onze 21-jarige landgenote laat het wegwielrennen voor wat het is en focust zich vanaf nu volledig op het veldrijden. “Nadat ik het de laatste drie jaar op de weg heb geprobeerd, wil ik nu opnieuw volledig de kaart van het veldrijden trekken. Het is ook in dat opzicht dat ik gekozen heb voor Steylaerts-777, een degelijk en goedwerkend Belgisch veldritteam. Na het eerste contact met het team voelde ik meteen een klik en met de goede en ervaren begeleiding die ze bieden, was de keuze al snel gemaakt”, zegt ze in een persbericht. Bij de ploeg van Bart Wellens staan ook Alice Maria Arzuffi en onze landgenote Annemarie Worst onder contract.


Nuno Bico weg bij Movistar
Movistar neemt afscheid van Nuno Bico. De 24-jarige Portugees – die op dit moment herstelt van een sleutelbeenbreuk die hij opliep na een knullige val in de GP de Quebec – wist in twee seizoenen niet te overtuigen en moet nu andere oorden opzoeken. “Ik heb een gave tijd bij Movistar gehad”, vertelt Bico aan Jornal Ciclismo. “Ik had er echter altijd dezelfde rol. Het was mijn taak om als knecht het eerste deel van de koers voor mijn rekening te nemen. Ik heb nu de tijd om over mijn toekomst na te denken. Ik hoop ergens bij een andere ploeg voor mijn eigen kans te gaan en mezelf minder te bekommeren om de resultaten van andere renners.”


Nic Dougall hint op vertrek bij Dimension Data
“Vandaag is de laatste dag dat ik een nummer opspeld in Europa. Het waren geweldige jaren in het wielrennen, maar ik kijk vooruit naar wat de toekomst brengt.” Met die woorden hint Nicolas ‘Nic’ Dougall op Instagram op een vertrek bij Dimension Data. Of de Zuid-Afrikaanse renner helemaal stopt, is ook nog niet bekend. De inmiddels 25 jaar oude Dougall debuteerde in juli 2014 bij het toenmalige MTN-Qhubeka. In 2016 en 2017 stond hij aan de start van de Ronde van Spanje. Tot een profzege is het niet gekomen.


Twee promoties bij Caja Rural-Seguros RGA
Voor David González (22) en Xavi Cañellas (21) komt een droom uit. Beide Spanjaarden maken namelijk de stap van de opleidingsploeg naar het vlaggenschip van Caja Rural-Seguros RGA. Gonzalez wordt geroemd om zijn constantheid, wat hem ook een selectie in de Spaanse selectie voor de Ronde van de Toekomst opleverde. Cañellas wordt gezien als een sterke sprinter, die ook op de baan al heeft aangetoond goed uit de voeten te kunnen.


Corbel de deur gewezen bij Vital Concept
Het eenjarige contract van Erwann Corbel bij Vital Concept wordt niet verlengd. De 27-jarige Fransman keert in 2019 niet terug bij de ploeg van manager Jérome Pineau. Corbel reed het afgelopen seizoen naar twee vierde plaatsen (etappe Vuelta Aragon en etappe Boucles de la Mayenne), maar kon verder niet overtuigen. De coureur geeft tegen Le Télégramme aan een ongelukkig jaar te hebben gekend, met een flinke griep in het voorjaar en een gebroken sleutelbeen in het najaar. Corbel is eerlijk en geeft aan dat de kans groot is dat zijn profloopbaan klaar is. Hij sluit een vervolg als amateur niet uit.


Sindre Skjøstad Lunke op weg naar Riwal
De Riwal-ploeg krijgt steeds meer vorm. In september werd de naam van voormalig Sunweb-renner Sindre Skjøstad Lunke (25) al gelinkt aan de nieuwe ProContinentale ploeg, maar nu lijkt de komst van de Noor zeker. Tegen ProCycling.no zeggen Lunke en zijn manager dat het een kwestie van tijd is voor het contract ondertekend wordt. Dat zal waarschijnlijk op 18 oktober bij de ploegpresentatie gebeuren. De Noorse renner komt over van Fortuneo-Samsic, waar hij slechts één jaar voor koerste. De twee seizoenen daarvoor reed hij voor Giant-Alpecin en Sunweb.


Stage Skaarseth levert geen contract op
De Noorse wielrenner Anders Skaarseth rijdt ook in 2019 voor het continentale Uno-X uit Noorwegen. De 23-jarige coureur was dit najaar stagiair bij Cofidis, maar daar heeft hij dus geen contract getekend voor het komende seizoen. Skaarseth blijft bij de ploeg uit zijn thuisland, waar hij de rol van kopman op zich zal nemen. Cofidis laat op Twitter weten hem te bedanken en succes te wensen voor komend seizoen.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2018 10:02
Naast Dougall vertrekt ook Morton bij Didata.
  11 oktober 2018 10:05
  Ik zag dat bericht ook passeren. Wat is de oorsprong van dat nieuws?
  11 oktober 2018 15:31
  De altijd goed ingevoerde Fin op Twitter.

  https://twitter.com/ammattipyoraily/status/1050129846104412161
11 oktober 2018 10:04
Nino Bico... Rijd 2 jaar bij movistar, blijkbaar. Nooit van gehoord.
11 oktober 2018 10:08
Edit redactie: Aangepast.
11 oktober 2018 11:08
Andere sites (PCS en Cyclingfever) melden dat Stallaert naar Cibel-Cebon gaat. Wat is het nu?
  11 oktober 2018 11:25
  Zijn vorige ploeg was Cibel-Cebon. En naar zijn gewoonte is hij daar niet in de beste verstandhouding weggegaan. Foute info dus lijkt me...
  11 oktober 2018 20:49
  Die gewoonte, vertel?
  11 oktober 2018 21:39
  Vraag gewoon eens rond, bij ex-ploeggenoten, etc...
11 oktober 2018 19:34
Stallaert lijkt mij nu niet direct de WT waardige coureur waar v.d. Poel op hintte in het interview. Er lijken mij op dit moment betere renners beschikbaar om je team mee op te vullen. Maar goed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.