Wielertransfers 2019: Óscar Rodríguez, William Bonnet, Tom Bohli
foto: Luis Ángel Gómez
maandag 10 september 2018 om 10:00

Wielertransfers 2019: Óscar Rodríguez, William Bonnet, Tom Bohli

Al ruim een maand mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Vuelta-ritwinnaar Rodríguez blijft bij Euskadi-Murias

Óscar Rodríguez gaat niet weg bij Euskadi-Murias. In gesprek met Marca zegt Jon Odriozola, de baas van de Baskische formatie, dat Rodríguez ook volgend jaar nog voor zijn formatie zal rijden. De 23-jarige Spanjaard maakt dit jaar zijn debuut als prof bij de Baskische formatie. Hij reed nog nooit eerder voor een andere ploeg en zal dus ook nog minimaal één jaar langer voor Euskadi-Murias blijven rijden. Namens deze formatie behaalde hij afgelopen week zijn eerste profzege door in de Vuelta de dertiende rit te winnen.


William Bonnet verlengt met Groupama-FDJ

Meer contractnieuws: William Bonnet gaat voor een negende jaar in dienst van Groupama-FDJ. De 36-jarige Fransman heeft voor één jaar bijgetekend bij de ploeg van Marc Madiot.


Pernille Feldmann naar Hitec Products

Het Noorse Hitec Products heeft zich voor volgend jaar weten te versterken met Pernille Feldmann. De pas 18-jarige Noorse werd eerder dit jaar derde in Gent-Wevelgem voor beloften. Ze eindigde toen één plaatsje achter toekomstig ploeggenote Lonneke Uneken. Naar Uneken komt Feldmann met Chanella Stougje nog een tweede Nederlandse tegen bij Hitec Products.


Cervélo-Bigla versterkt gelederen met Leah Thomas

Het Deense Cervélo-Bigla heeft voor volgend seizoen de Amerikaanse Leah Thomas aangetrokken. De tijdritspecialiste komt over van UnitedHealthcare en tekent voor één jaar.


UAE Emirates strikt Tom Bohli

UAE Emirates heeft na Tadej Pogačar en Cristian Camillo Muñoz met Tom Bohli een derde versterking voor volgend jaar binnen. De 24-jarige Bohli komt over van BMC en heeft een contract voor twee jaar getekend voor de ploeg uit de Emiraten.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 september 2018 11:44
Lekker voor Rodriguez. Het hele jaar geen flikker uitsteken maar net tijdens "money time" zwaar uithalen. Gisteren trouwens ook goed gereden, maar een minuutje trager dan Kelderman en voor Aru en De La Cruz binnengekomen.
10 september 2018 11:50
Als het goed is had Rodriguez gewoon nog een contract, zal wel een verbeterde zijn nu. Verrassende transfer van Bohli.
    10 september 2018 13:17
    @bidon colle
    Laatst maakte je ook al zo'n opmerking in het wielertransferforum. Schijnbaar hadden ze heel erg sterk ingekocht...
    Ik merk er nog niet veel van ook thomas gaat niet door.
    Of moet ik jouw woorden van toen letterlijk nemen en hebben ze daadwerkelijk contracten afgekocht???
    10 september 2018 13:28
    @ Bidon colle

    "Spijtig voor BMC maar ik mag daar eerlijk gezegd uit hele betrouwbare bron niks over zeggen. Ik kan er ook niks aan doen sorry."

    Dat je niks mag zeggen ivm een betrouwbare bron vind ik irritant, maar begrijpelijk. Dat het echter niet duidelijk wordt uit je post; waar je dan exact niets over mag zeggen, vind ik nog veel irritanter.
    10 september 2018 21:30
    @bidon
    Flauw hoor. Benadrukken dat je meer weet en dan beweren dat je niks kwijt mag. Kinderachtig aandacht vragen...
10 september 2018 14:45
Bohli was ook prima voor Sunweb geweest. Bij BMC/CCC staan voor volgend jaar trouwens nog maar 9 renners gecontracteerd. Waar komen die andere vandaan?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.