Wielertransfers 2020: Nicolas Edet, Andres Camilo Ardila, Androni Giocattoli-Sidermec
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 19:30

Wielertransfers 2020: Nicolas Edet, Andres Camilo Ardila, Androni Giocattoli-Sidermec

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Giro-sensatie Andres Camilo Ardila en Androni Giocattoli-Sidermec.

Cofidis bindt Nicolas Edet twee jaar langer aan zich
Cofidis heeft het contract van Nicolas Edet met twee jaar verlengd. Daardoor rijdt de Fransman (31), die in negen seizoenen nooit voor een andere ploeg uitkwam, nog tot zeker einde 2021 in dienst van de ProContinentale formatie. Edet is een gewaardeerde kracht, die al zes keer aan het vertrek stond van de Tour de France. En onlangs werd al zijn zevende Tourstart aangekondigd.

“Dit is erg goed nieuws! Door met nog eens twee seizoenen bij te tekenen kan ik mijn prachtige avonturen met Cofidis voortzetten”, meldde Edet in een perscommuniqué. “Doordat er nu een overeenkomst ligt kan ik bevrijd koersen. Alle lichten staan op groen om mooie resultaten neer te zetten met het team!.”


‘Giro-sensatie Ardila dichtbij overeenkomst met UAE Emirates’
Eerder meldden we al de interesse van UAE Emirates, Astana, Androni-Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Faizanè in Andres Camilo Ardila, de kersverse winnaar van de Giro d’Italia U23. Als we Velopro.fr mogen geloven, dan tekent Ardila binnen afzienbare tijd een contract bij UAE Emirates.

De WorldTour-ploeg heeft met Fernando Gaviria, Sergio Henao, Juan Sebastián Molano en Cristian Camilo Muñoz al vier Colombianen in loondienst.


Androni versterkt zich met twee beloftevolle Italianen
Androni Giocattoli-Sidermec is druk bezig om zich te versterken voor de toekomst. De ProContinentale ploeg heeft namelijk Filippo Conca en Kevin Colleoni weten te strikken. Beide Italianen – die te boek staan als klimmers – zullen vanaf 2021 uitkomen voor de ploeg van manager Gianni Savio.

Conca (20) en Colleoni (19) hebben beiden een tweejarig contract getekend, waardoor ze in 2021 en 2022 de kleuren zullen dragen van Androni Giocattoli-Sidermec. Savio laat ze eerst nog één jaar rijpen bij hun opleidingsploeg Biesse Carrera, al zullen Conca en Colleoni in de zomer van 2020 al hun debuut maken voor hun nieuwe werkgever.

Kevin Colleoni (links) tijdens de Giro d’Italia U23 – foto: Isolapress

Beide renners wisten indruk te maken in de voorbije Giro d’Italia U23. Conca eindigde achter drie Colombianen en zijn landgenoot Alessandro Covi als vijfde in het klassement. Colleoni vinden we pas terug op de 46e plaats, maar de renner uit Ponte San Pietro maakte indruk in de bergen met een derde plaats in Aprica en een vijfde stek op de Passo Fedaia.

“Conca is ondanks zijn lengte (Conca is 1.90 meter, red.) een enorm sterke klimmer, terwijl Colleoni een hele interessante renner is die al mooie dingen heeft laten zien in de Giro d’Italia U23”, zo laat de ploeg weten via een persbericht. Colleoni is overigens de zoon van voormalig profwielrenster Imelda Chiappa, meervoudig Italiaans kampioene.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.