Wielertransfers 2020: Van ’t Geloof, Vallée, Bagot, Epowers Factory Team
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2019 om 19:00

Wielertransfers 2020: Van ’t Geloof, Vallée, Bagot, Epowers Factory Team

Update De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Marjolein van ’t Geloof
Drops heeft de komst van Marjolein van ’t Geloof bekendgemaakt. De 23-jarige Nederlandse komt over van Alé Cipollini, waar ze één seizoen reed. In 2018 maakte ze haar profdebuut namens Lotto Soudal. “Ik ben heel dankbaar voor de kans die de ploeg mij geeft”, zegt Van ’t Geloof. “Ze zijn in mijn kwaliteiten blijven geloven, ondanks dat ik niet in de positie was om mijn kwaliteiten te laten zien dit seizoen. Ik kan mijn bijdrage leveren in de voorjaarsploeg en in de vlakke wedstrijden.”

Na Emilie Moberg en Elise Marie Olsen is Van ’t Geloof de derde nieuwkomer bij het Britse Drops.


Boris Vallée
Boris Vallée gaat voor een avontuur bij Wallonie-Bruxelles. Dat bevestigen bronnen rondom de ploeg aan WielerFlits. De 26-jarige Waal reed de laatste twee seizoenen voor Wanty-Gobert. Lees meer over de transfer op WielerFlits.be.


Yoann Bagot
Vital Concept-B&B Hotels neemt afscheid van Yoann Bagot. De Fransman neemt op 32-jarige leeftijd afscheid van het wielrennen. Zijn profcarrière duurde negen jaar. In 2011 debuteerde Bagot bij Cofidis, waar hij zeven jaar voor uitkwam. De laatste twee seizoenen reed hij voor Vital Concept-B&B Hotels. Zijn enige profzege dateert uit 2013, toen hij een rit in de Ronde van Turkije won. Bagot gaat nu fulltime aan de slag voor een app die hij mede-opgericht heeft. Het gaat om een app die het netwerken tussen amateurwielrenners verzorgt.


Epowers Factory Team
De nieuwe Hongaarse ploeg heeft volgens BiciTV drie jonge Italianen aan zich gebonden. Het gaat om Paolo Baccio (22, Colpack), Filippo Rocchetti (23, Colpack) en Michele Corradini (23, Fortebraccio). Eerder werden grote namen als Valerio Conti en Eduardo Sepúlveda gelinkt aan Epowers, maar zij verlengden bij hun huidige ploegen UAE Emirates en Movistar. Davide Rebellin wordt nog altijd genoemd om volgend jaar voor Epowers Factory Team te koersen.


Delko Marseille Provence
Delko Marseille Provence heeft haar selectie voor komend jaar uitgebreid met Masahiro Ishigami. De 21-jarige Japanner staat te boek als puncheur. Frankrijk is voor hem overigens geen onbekend terrein, want de afgelopen drie seizoenen reed hij in clubverband al voor AVC Aix-en-Provence-Chazal. “Dit was geen gelukkig jaar voor me, want ik brak mijn sleutelbeen liefst driemaal. Na de derde breuk dacht ik zelfs even aan stoppen. Maar dankzij alle steun wist ik alle moeilijke momenten door te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.