Wielertransfers 2020: Francisco Ventoso, Israel Cycling Academy, Team Sunweb
Francisco Ventoso - foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 18:00

Wielertransfers 2020: Francisco Ventoso, Israel Cycling Academy, Team Sunweb

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Francisco Ventoso
Francisco Ventoso mag dan al 37 jaar oud zijn, de Spanjaard plakt nog één seizoen vast aan zijn carrière. De Spanjaard begint in 2020 aan een nieuw seizoen bij CCC. De in het verleden snelle Ventoso wordt binnen de ploeg gewaardeerd als trouwe knecht van kopmannen als Greg Van Avermaet en Jakub Mareczko.

“Francisco heeft dit seizoen weer laten zien hoe goed hij is als wegkapitein en mentor. Door zijn professionaliteit en positivisme is hij dé perfecte ploegmaat. Hij zal een belangrijke rol blijven spelen in de klassiekers en de grote rondes”, aldus ploegbaas Jim Ochowicz. Ventoso: “Ik ben nog steeds bereid om af te zien.”


Israel Cycling Academy
James Piccoli is de nieuwste aanwinst van Israel Cycling Academy. De Canadees (28) komt over van het continentale Elevate-KHS, nadat hij anderhalve maand geleden in de afgelopen Tour of Utah tweede werd achter zijn, naar nu blijkt, toekomstige ploeggenoot Ben Hermans. Piccoli reed de afgelopen jaren voornamelijk een Noord-Amerikaans programma, maar zijn nieuwe ploeg heeft er vertrouwen in dat hij zich snel zal aanpassen.

“Veel teams hadden interesse in me, maar ik koos voor deze ploeg vanwege hun vertrouwen en haar geweldige staf”, reageert Piccoli. “Ze geloven echt dat ik een goede renner kan worden en bieden me een omgeving waarin ik me kan aanpassen aan de Europese manier van koersen. Ik ben een klimmer en een klassementsrenner, dus mogelijk word ik de laatste man die Dan (Martin) en Ben (Hermans) moet bijstaan in de zware wedstrijden.


Team Sunweb
De vrouwenafdeling van Team Sunweb heeft zich versterkt met de beloftevolle Wilma Olausson (18) en Alison Jackson (30). De jonge Zweedse tekent voor twee seizoenen, terwijl Jackson een contract heeft voor 2020. Jackson werd dit jaar nog tweede in de Women’s Tour of Scotland, vijfde in de Santos Women’s Tour Down Under en negende in de Amstel Gold Race. In Schotland was ze bovendien de beste in de openingsetappe.

De Zweedse belofte Olausson won dit jaar de Watersley Ladies Challenge, een driedaagse rittenkoers in Nederland. Verder werd ze vierde in de juniorenversie van Gent-Wevelgem, vijfde in de Trofeo Da Moreno en kroonde ze zich tot Zweeds kampioen op de weg en in het tijdrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.