Wielertransfers 2020: Gianluca Brambilla, Merhawi Kudus, Trek-Segafredo
Gianluca Brambilla - foto: Cor Vos
maandag 2 september 2019 om 16:22

Wielertransfers 2020: Gianluca Brambilla, Merhawi Kudus, Trek-Segafredo

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Gianluca Brambilla
Behalve de ervaren Davide Rebellin, Giro-ritwinaar Damiano Cima en Movistar-renner Eduardo Sepúlveda wordt nu ook Gianluca Brambilla (32) gelinkt aan het Hongaarse wielerproject EPowers Factory Team, dat de ambitie heeft om in 2020 deel te nemen aan de Giro d’Italia. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaan zou vertrekken bij Trek-Segafredo om bij de nieuwbakken ploeg de kopman voor de bergen te worden. EPowers Factory Team hoopt stiekem volgend jaar deel te nemen aan de Giro d’Italia die in het Hongaarse Boedapest start.


Merhawi Kudus
Merhawi Kudus rijdt ook de komende twee seizoenen bij Astana. De Eritreeër (25) heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot einde 2021 aan zijn huidige ploeg bindt. Vorige winter verruilde Kudus Dimension Data voor Astana en voor zijn nieuwe werkgever won hij in maart al meteen de Ronde van Rwanda. “Mijn grootste doel voor volgend seizoen is de selectie voor de Tour de France halen en daar strijden voor een ritzege. Dat is mijn droom!”


Charlie Quarterman
Trek-Segafredo heeft een talentvolle Brit aangetrokken. Het gaat om de 20-jarige Charlie Quaterman, die dit seizoen uitkomt voor Holdsworth-Zappi. Namens die ploeg wist Quaterman dit jaar Brits kampioen tijdrijden bij de beloften te worden. In de Baby Giro werd hij eerder dit jaar vierde in de proloog van 3,3 kilometer. Quaterman tekent een contract voor twee seizoenen (tot eind 2021) en zal dit najaar al uitkomen voor de Amerikaanse ploeg als stagiair. In 2017 en 2018 kwam de Brit uit voor het continentale Leopard.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.