Wielertransfers 2020: Jefferson Cepeda, vrouwenploeg Movistar
Barbara Guarischi - foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2019 om 17:20

Wielertransfers 2020: Jefferson Cepeda, vrouwenploeg Movistar

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Jefferson Cepeda 
Caja Rural-Seguros RGA heeft de Ecuadoraan Jefferson Cepeda toegevoegd aan de selectie. De 23-jarige klimmer reed dit seizoen al voor de opleidingsformatie van de Spaanse ProContinentale ploeg. Cepeda werd dit jaar al Pan-Amerikaans kampioen op de weg. Verder eindigde hij als achttiende in de Tour Colombia 2.1.

Vorig seizoen deed Cepeda bovendien mee aan de Tour de l’Avenir. De Zuid-Amerikaan maakt per direct deel uit van de Spaanse ploeg, waardoor hij volgende week aan de start kan staan van de Ronde van Burgos.


Valentin Ferron
Total Direct Energie hevelt Valentin Ferron vanuit haar opleidingsploeg Vendée U over naar de hoofdmacht om hem als stagiair ervaring te laten opdoen. Over een kleine twee weken maakt deze 21-jarige Fransman voor het eerst zijn opwachting in de kleuren van de ProContinentale ploeg in de Tour du Limousin. “Het ontdekken van het profbestaan is wel een beetje spannend, want ik stap in het onbekende, maar ik ben er zeker van dat motivatie de overhand krijgt.”


Movistar Team Women 
Barbara Guarischi (28) en Jelena Erić (23) vertrekken naar de vrouwenploeg van Movistar. De Italiaanse Guarischi komt over van het Deense Team Virtu Cycling, terwijl de Servische Erić nu nog uitkomt voor het Italiaanse Alé Cipollini. Guarischi staat te boek als een snelle klassiekerrenster. Ze won dit jaar nog een etappe in de Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour. De vijf jaar jongere Erić pakte onlangs nog een rit in de BeNe Ladies Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.