Wielertransfers 2020: Jensen, Gallego, Sapura Cycling
August Jensen - foto: ASO (archief)
zondag 27 oktober 2019 om 09:30

Wielertransfers 2020: Jensen, Gallego, Sapura Cycling

Het wielerseizoen mag dan ten einde zijn, maar de transfercarrousel blijft doordraaien. Wie bemachtigt nog een contract voor 2020? In de rubriek Wielertransfers geeft WielerFlits een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

August Jensen
Riwal-Readynez is niet alleen maar bezig om Nederlandse renners vast te leggen. De ploeg is ook zo goed als rond met August Jensen, dat schrijft Procycling.no. Jensen reed de voorbije twee seizoenen voor Israel Cycling Academy, maar daar moet hij vertrekken. Hij lijkt dus dezelfde stap te gaan maken als Sondre Holst Enger, die reeds werd aangekondigd bij de formatie.

Jensen zelf geeft aan dat er nog niets bevestigd is. Mocht de transfer doorgaan, dan zal Jensen de Nederlanders Piotr Havik, Elmar ReindersMartijn Budding, Arvid de Kleijn en Nick van der Lijke als ploeggenoten krijgen. De 28-jarige Jensen maakte twee jaar geleden nog indruk in het shirt van het continentale Team Coop. Zo werd hij tweede in de Arctic Race of Norway, na winst in de koninginnenrit naar Finnvikdalen.


Alberto Gallego 
Een opvallende transfer in het Portugese wielercircuit. Het continentale Radio Popular Boavista heeft namelijk Alberto Gallego aangetrokken, de Spaanse klimmer die begin 2016 werd betrapt op het gebruik van doping. De 28-jarige Gallego werd vervolgens voor bijna vier jaar geschorst, maar de renner is sinds 25 oktober weer vrij om te koersen. Hij heeft meteen een contract getekend voor twee seizoenen.

Het is niet geheel verrassend dat Gallego een tweede kans krijgt bij Radio Popular Boavista, aangezien de klimmer zijn carrière begon bij de Portugese formatie. Hij maakte aan het einde van 2015 – na een uitstekend seizoen in dienst van het continentale team – promotie naar het ProContinentale Caja Rural-Seguros RGA, maar hij reed uiteindelijk geen wedstrijd voor de Spaanse formatie.


Sapura Cycling 
Het Maleisische Sapura Cycling zal in 2020 kunnen rekenen op de snelle Ahmet Örken. De 26-jarige Turk verruilt de ene continentale ploeg (Salcano Sakarya BB Team) voor de andere. De pijlsnelle Örken, die de zeges aaneen rijgt op het Aziatische continent, liet twee jaar geleden nog op eigen verzoek zijn contract ontbinden bij Israel Cycling Academy. Dit vanwege de spanningen in het Midden-Oosten en tussen Turkije en Israël in het bijzonder.

Örken is niet de enige versterking voor 2020, want volgens ProCyclingStats heeft Sapura Cycling ook Serghei Tvetcov aangetrokken. De 30-jarige Roemeense allrounder reed afgelopen seizoen nog voor Floyd’s Pro Cycling, de ploeg van de omstreden ex-renner Floyd Landis, maar kwam in het verleden ook uit voor Androni Giocattoli-Sidermec en UnitedHealthcare.

Tvetcov won dit jaar nog de Chrono Kristin Armstrong en etappes in de Tour de Beauce en de Tour of the Gila.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.