Wielertransfers 2020: Lienhard, Bais, B&B Hotels-Vital Concept
Fabian Lienhard - foto: Cor Vos
donderdag 26 september 2019 om 14:05

Wielertransfers 2020: Lienhard, Bais, B&B Hotels-Vital Concept

Nieuwe dag, nieuwe transfers. Ook vandaag zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. Zoals u gewend bent bundelt WielerFlits deze in de rubriek Wielertransfers 2020.

Fabian Lienhard
Fabian Lienhard heeft zijn toptransfer te pakken. De 26-jarige Zwitser heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Groupama-FDJ. Lienhard komt dit seizoen uit voor het continentale IAM Excelsior. De voormalig stagiair van BMC maakte dit jaar indruk met top 10-noteringen in de GP Kanton Aargau, de Druivenkoers in Overijse en de Coppa Sabatini.

Daarnaast liet Lienhard zich zien in de Ronde van Zwitserland, met name als er gesprint moest worden. De kersverse aanwinst van Groupama-FDJ won eerder dit jaar in Kroatië al de Trofej Poreč.


Mattia Bais
Androni Giocattoli-Sidermec heeft de 22-jarige Mattia Bais vastgelegd. De jonge Italiaan uit de regio Trentino komt over van Friuli en tekent voor twee seizoenen. Dit seizoen werd hij al achtste in de Tour of Bihor, achtste in de Sibiu Tour en tweede in de Giro della Regione Friuli. Mede door die sterke prestaties mocht hij zich dit najaar al bewijzen als stagiair bij Androni. En met succes dus, want hij debuteert daar dus ook als prof.


B&B Hotels-Vital Concept
De Franse formatie van Vital Concept-B&B Hotels (volgend jaar wisselen de sponsoren van plek) heeft elf contractverlengingen aangekondigd. De eerste die bekendgemaakt is, is die van Kévin Reza. De sprintloods van kopman Bryan Coquard blijft twee jaar langer in dienst van de ploeg rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.