Wiggins: “Tony Martin is niet onoverwinnelijk”
vrijdag 19 september 2014 om 19:04

Wiggins: “Tony Martin is niet onoverwinnelijk”

Bradley Wiggins

foto: Sirotti

Sir Bradley Wiggins heeft zijn zinnen gezet op de gouden medaille komende woensdag tijdens het WK Tijdrijden in Ponferrada. De Brit ziet voor zichzelf kansen, al weet hij dat Tony Martin de te kloppen man zal zijn. “Maar met de vorm waar ik nu over beschik, maak ik kans op het goud”, stelt de Britse kampioen tijdrijden op de site van Team Sky.

“Het parcours in Ponferrada ligt me beter dan vorig jaar”, gaat Wiggo verder. “Tony was heel het jaar dominant, maar de vraag is of hij die goede vorm nog in de benen heeft. Hij won de tijdrit in de Vuelta a España, maar kwam daar niet zo indrukwekkend voor de dag als in de Tour de France. Maar je weet natuurlijk nooit vooraf hoe sterk iemand is. Vorig jaar dacht ik dat ik dichter zou eindigen, maar uiteindelijk verloor ik nog 42 seconden op Tony. Dat is niet te voorspellen.”

Tony Martin gaat als absolute topfavoriet van start komende woensdag. Naast Wiggins is ook onze landgenoot Tom Dumoulin een gevaarlijke outsider voor eremetaal. De Britse Tour-winnaar van 2012 is er echter op gebrand om met de regenboogtrui naar huis te gaan: “Ik beschouw Tony niet als onoverwinnelijk. Met de vorm waar ik nu over beschik, maak ik kans om te winnen. Ik wil beter doen dan mijn zilveren plak van vorig jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.