Wilco Kelderman: “Bevestiging dat het goed zit”
zondag 10 augustus 2014 om 09:32

Wilco Kelderman: “Bevestiging dat het goed zit”

Wilco Kelderman liet zaterdag tijdens de Tour of Utah opnieuw van zich horen. In de bergrit naar Snowbird was hij in de finale zeer actief. Hoewel dagsucces er niet in zat, is de Belkin-renner tevreden met zijn optreden. “Ik ben heel blij met mijn vorm en het is fijn om via een mooi resultaat de bevestiging te krijgen dat het goed zit”, zegt hij op de site van zijn ploeg.

Kelderman ging in de slotfase op jacht naar de kopgroep. “De slotklim lag mij wel. Het was niet zo steil als twee dagen geleden,” oordeelt hij. “Ik voelde me goed dus viel ik in de finale aan. Ik kreeg twintig seconden voorsprong maar toen begon Danielson aan zijn achtervolging en kwam hij weer terug. Ik wilde toen voor de ritwinst gaan maar ik kwam net tekort om Evans terug te pakken,” geeft hij aan. “Op de slotklim kwamen we heel dichtbij. Martijn Keizer deed nog werk voor mij en toen begon ik erin te geloven. Maar ik kwam net tekort.” Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een vierde plaats, op zeven tellen van ritwinnaar Evans.

Vandaag is in de Tour of Utah de slotdag. Kelderman heeft de hoop op etappewinst nog niet opgegeven. “Ons doel is om een rit te winnen”, stelt Kelderman. “Het gaat een beetje bergop naar de finish. Daar liggen kansen als je aanvalt. Ik hoop dat ik zondag net zo goed ben als vandaag,” legt hij uit.

Lees ook:
Cadel Evans grijpt winst op Snowbird, Wilco Kelderman valt aan

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.