Wilco Kelderman: “Ik ben weer helemaal hersteld”
zaterdag 27 september 2014 om 21:03

Wilco Kelderman: “Ik ben weer helemaal hersteld”

Wilco Kelderman

foto: Sirotti

Wilco Kelderman brak dit jaar definitief door als ronderenner. De Veenendaler heeft een goed seizoen achter de rug, maar de vermoeidheid sloeg toe aan het einde van de Vuelta a España. “Normaal herstel je wel in een Grote Ronde, maar op het einde van de Vuelta deed ik dat helemaal niet meer.” Na de Ronde van Spanje heeft hij echter voldoende rust gepakt om een goed WK te rijden. “Ik ben weer helemaal de oude”, vertelt Kelderman aan WielerFlits.

Tom Dumoulin en Bauke Mollema zijn de kopmannen bij Nederland, maar Wilco Kelderman verwacht wel een rol van betekenis te kunnen spelen. “Ik hoop in de finale mee te doen. Ik weet echter niet hoe ver ik kan komen, want heb nog niet zoveel klassiekers gereden. Ik hoop er in de laatste ronde nog bij te zitten. De vorm is goed na de Vuelta, dus daar zal het niet aan liggen.”

Toch deed de nummer zeven van de Giro d’Italia dit jaar een jasje uit in de Spaanse rittenkoers. “In de Vuelta was ik helemaal naar de kloten. Normaal herstel je wel in een Grote Ronde, maar op het einde van de Vuelta deed ik dat helemaal niet meer. Mijn benen zaten helemaal vol. Ik denk dat het kwam doordat we aan het einde van het seizoen zitten. Maar deze week heb ik nog wat rust kunnen pakken, waardoor ik me weer helemaal goed voel.”

De geboren Amersfoorter is vooral tevreden over de eerste helft van zijn seizoen. Toch had hij op een beter naseizoen gehoopt. “Het begin van het seizoen was heel goed, de Giro was super en het Critérium du Dauphiné ook. Het naseizoen had ik liever wat beter gereden. Maar dat is een goede leer voor de volgende keer. Ik heb de Tour of Utah gereden en daarvoor trainingskamp gedaan. Dat was net iets te veel van het goede. Daarnaast had ik ook wat last van een jetlag.”

Volgens Kelderman behoort Nederland niet tot de kanshebbers in Ponferrada. “Ik zie Peter Sagan en Fabian Cancellara als de topfavorieten. En Simon Gerrans is ook een gevaarlijke outsider. Die zijn rap en goed bergop. Zij zullen bij de beteren zijn zondag. Ik denk dat er een klein groepje gaat sprinten voor de titel”, besluit de 23-jarige Belkin-renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.