Wild spurt naar de zege in Driedaagse Brugge-De Panne
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2019 om 16:10

Wild spurt naar de zege in Driedaagse Brugge-De Panne

Kirsten Wild wint niet alleen op de baan. De 36-jarige Nederlandse van WNT-Rotor bleek namelijk ook de snelste in de WorldTour-koers Driedaagse Brugge-De Panne. Ze versloeg haar jonge landgenote Lorena Wiebes en de Belgische Lotte Kopecky.

De Women’s WorldTour bracht dit seizoen al drie verschillende winnaars. Annemiek van Vleuten bekroonde haar wonderbaarlijke comeback met een knappe zege in Strade Bianche, Marta Bastianelli won een gure editie van de Ronde van Drenthe en Marianne Vos sprintte op de power naar de zege in de Trofeo Afredo Binda.

Vandaag was het tijd voor manche vier: de Driedaagse Brugge-De Panne. Vorig jaar kregen we Jolien D’Hoore als winnares. De Belgische was er dit jaar echter niet bij vanwege een sleutelbeenbreuk. Een koers voor de sprintsters dus, aangezien er tussen Brugge en De Panne nauwelijks hindernissen werden opgezocht.

foto: Cor Vos

Nerveuze wedstrijd 
Toch was het afzien aan de West-Vlaamse kust. Het tempo lag namelijk bijzonder hoog, wat resulteerde in diverse valpartijen. Verschillende rensters probeerden weg te rijden, maar het peloton liet niet begaan. De koers moest slechts één keer halt houden, al was dat voor een voorbijrazende trein.

Koersen in Vlaanderen is niet zonder gevaar. Rotondes, wegversmallingen, paaltjes, drempels, haakse bochten… Het zorgt vaak voor valpartijen. Zo ook vandaag, met als bekendste slachtoffers Lizzy Banks en Elisa Longo Borghini. De meeste rensters konden hun weg echter weer vervolgen.

foto: Cor Vos

Wild veruit de snelste 
Vooraan wist niemand echt weg te rijden, waardoor we ons mochten opmaken voor de verwachte massasprint. De nervositeit steeg, wat ook weer voor enkele crashes zorgde: zo ging Lucinda Brand tegen de vlakte. Ondertussen probeerde Boels-Dolmans sprinter Amalie Dideriksen uit de problemen te houden.

De Nederlandse WorldTour-ploeg werd echter overvleugeld door Trek-Segafredo. Een beresterke Ellen van Dijk reed lange tijd op kop, maar de Amerikaanse formatie wist de koers uiteindelijk niet te winnen. Die eer was weggelegd voor Wild. De ervaren sprintster bleef Wiebes en Kopecky ruim voor.

Het podium van de Driedaagse Brugge-De Panne – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.