Winnende Van der Poel: “Snel op je limiet op dit parcours”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 22 december 2018 om 16:34

Winnende Van der Poel: “Snel op je limiet op dit parcours”

Mathieu van der Poel wachtte vandaag in de Waaslandcross ruim een half uur, voordat hij afstand nam van de concurrentie en uiteindelijk de winst pakte. Wachtte hij, of was dat schijn? “Er stond best veel wind, vooral op dat tweede stuk. Vooral met de zware cross van morgen (in Namen, red) in het achterhoofd was het wel de bedoeling om iets trager te starten”, zei hij in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Maar als ik het niet doe, doet iemand anders het wel. Dus het was nog steeds wel snel”, vulde Van der Poel aan. Pas na 22 minuten cross liet Van der Poel zich voor het eerst verleiden om op kop te komen. In de technische zone trok hij een eerste keer fors door, waarna alleen Quinten Hermans nog kon aanpikken. Zijn derde versnelling bleek uiteindelijk beslissend.

Aan de finish was het verschil met Hermans ongeveer twintig seconden. “Quinten bleef goed druk zetten. Het was zeker geen gemakkelijk parcours, dus het was tot het einde uitkijken voor foutjes. Het was een beetje aftasten waar het makkelijkst het verschil kon worden gemaakt, maar het was overal best lastig. Je reed heel snel tegen je limiet aan op dit parcours.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.