Winston Salem, Thüringen Rundfahrt, Vuelta Utrecht, Viviani, Hansen, Merignat
foto: Marcel Koch
maandag 28 mei 2018 om 20:00

Winston Salem, Thüringen Rundfahrt, Vuelta Utrecht, Viviani, Hansen, Merignat

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de Winston Salem Cycling Classic, de sprints van Elia Viviani, het record van Adam Hansen en grote vrees tijdens Parijs-Roubaix voor beloften.

Williams wint Winston-Salem, Rivera opent met zege in Thüringen

De vrouwen reden enkele uren voor de mannen ook de Winston Salem Cycling Classic. De winst in de Amerikaanse staat North Carolina ging naar Lily William van Hagens Berman-Supermint. Zij was in de stromende regen de snelste vanuit een kopgroep van zeven, die zich in de slotronde door Winston-Salem los had geweekt. De tweede plaats was na een millimetersprint voor Arlenis Sierra (Astana Women’s), Diana Penuela (UnitedHealthcare) eindigde als derde. Bekijk hier de volledige uitslag.

De openingsrit in de Thüringen Rundfahrt ging naar de Amerikaanse Coryn Rivera van Sunweb. Zij was na een etappe van 82,5 kilometer rondom Schleusingen de snelste in een massasprint.


Provincie Utrecht nog niet eens over Vuelta-bijdrage

Het is nog alles behalve zeker dat de Provincie Utrecht de geplande 2,1 miljoen euro investeert in de mogelijke Vuelta-start in Utrecht. Dat schrijft RTV Utrecht na een commissievergadering. Diverse oppositie- en coalitiepartijen vinden het veel geld. GroenLinks vraagt aan gedeputeerde Pim van den Berg of de provincie dan ook direct meer investeert in de ‘gewone’ fietser in de provincie Utrecht. Daar kon Van den Berg nog niet mee instemmen. Ook het CDA stelt vragen bij het miljoenenbedrag. Op 11 juni stemmen de Provinciale Staten over het voorstel.


Constantheid Elia Viviani

Zijn transfer naar Quick-Step Floors legt Elia Viviani vooralsnog geen windeieren. In zijn 22 sprintkansen finishte de Italiaan niet lager dan plaats zes en wist hij maar liefst negen keer te winnen. Zo wist hij onder meer in de recent verreden Giro d’Italia nog vier etappes te winnen en werd hij tweemaal tweede.


Adam Hansen in het zonnetje gezet voor het uitrijden 20e grote ronde op rij

Lotto Soudal-renner Adam Hansen is na afloop van de laatste rit in de Giro d’Italia door de organisatie het podium opgeroepen. Niet omdat hij de rit had gewonnen of een trui mee naar huis mocht nemen, maar omdat de Australiër zijn twintigste grote ronde op rij heeft uitgereden. Zijn reeks begon in de Vuelta van 2011 en komt met de Giro van dit jaar ten einde.


Schrik is groot na aanrijding tussen renner en volgwagen Parijs-Roubaix U23

De schrik zat er goed in na Parijs-Roubaix voor beloften. De 21-jarige Franse renner Sofiane Merignat van CC Etupes werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Lille, nadat hij na een valpartij aangereden was door een van de volgwagens. Merignat zat tussen de karavaan, omdat hij net van fiets gewisseld was. Gevreesd werd voor het ergste. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar bleek uiteindelijk niet nodig om Merignat af te voeren. “Hij heeft zijn bewustzijn niet verloren, maar het was niet ver weg”, zegt ploegleider Jérôme Gannat tegen DirectVélo.

Merignat heeft drie gebroken ribben, een gebroken bekken en wonden aan zijn linkerbil. Daarnaast heeft hij brandwonden door de uitlaatpijp van de auto. Hij is afgelopen nacht geopereerd. Nog voor de operatie had de jonge Franse coureur telefonisch contact met zijn vader. Naar verwachting kan Merignat binnen vier of vijf dagen naar het Zuid-Franse Aubagne (vlak naast Marseille) verplaatst worden.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2018 20:23
Leuk zo'n statistiek van Viviani maar was bijvoorbeeld MSR ook geen sprintkans? Daar sprinte hij niet meer mee en werd 19e ofzo
28 mei 2018 20:37
MSR telt misschien niet omdat het niet om winst ging.
28 mei 2018 23:14
Dat zal het zijn. Anders kon hij ook een paar 145e, 121e of 154e-plaatsen voor de bergetappes noteren...
29 mei 2018 00:52
Adam Hansen gaat niet naar de Tour begrijp ik?
29 mei 2018 07:36
@finton. Nee Adam gaat niet naar de Tour.
Hij neemt dan 3 weken vakantie om klaar te zijn voor de Vuelta, en dan de volgende 20 grote rondes op rij ;-)
29 mei 2018 08:47
Tja... statistieken zeggen alles of juist niks.... elke start is eigenlijk een sprintkans.... goeie PR van QS...
29 mei 2018 17:35
Eigenlijk staat er ook dat Viviani in 22 peletonssprints voor de winst is gegaan en daarin de 6e plaats of hoger heeft gehaald. Dat is dus wat anders dan een sprintkans en bijvoorbeeld bij MSR deed hij niet mee voor de winst, ook al was het wel een sprintkans.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.