Wk 2015: Zdeněk Štybar kent ploegmaats
donderdag 3 september 2015 om 07:00

Wk 2015: Zdeněk Štybar kent ploegmaats

Zdeněk Štybar voert de selectie van Tsjechië aan op het wereldkampioenschap wielrennen in het Amerikaanse Richmond, over een dikke twee weken. De renner van Etixx-Quick-Step is op het met kasseien uitgetekende parcours een gevaarlijke outsider voor de wereldtitel. Naast Štybar maakt ook Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) zijn opwachting. 

Stanislav Kozubek, ex-renner en tegenwoordig secretaris-generaal van de Tsjechische wielerbond, openbaarde de selectie via Twitter. Naast Štybar en Kreuziger zijn ook Tsjechisch kampioen Petr Vakoč (Etixx-Quick-Step), Karel Hník (Cult Energy), Jan Bárta (Bora-Argon 18) en de minder bekende Jiří Polnický (Whirpool Author) geselecteerd. Daarnaast wees de bond drie reserves aan, mocht een van de renners onverhoopt uitvallen.

Tsjechië voor het WK op de weg 2015 in Richmond
flag-cz Jan Bárta
flag-cz Karel Hník
flag-cz Roman Kreuziger
flag-cz Jiří Polnický
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-cz Petr Vakoč

Reserves
flag-cz Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice)
flag-cz Alois Kaňkovský (Whirpool Author)
flag-cz Leopold König (Sky)

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 september 2015 07:30
Sterk team. Denk alleen dat ze veel individueel gaan ondernemen.
3 september 2015 09:12
Stybar een van de grote favorieten denk ik zo.
3 september 2015 09:28
Quote:
Stybar een van de grote favorieten denk ik zo.

Zou kunnen, ik zie alleen niet echt een landgenoot hier tussen staan, die hem bij kan staan in de finale. Hij zal heel goed zijn moment moeten kiezen wil hij kans maken en hij is inmiddels ook geen onbekende meer voor de toppers. Als hij zelf gaat, zal er altijd een topper meeschuiven.
3 september 2015 10:03
@Rhohan
Kreuziger, Vakoc en Barta moeten toch een tijd meekunnen.
Snap alleen dat sterke renners als Konig en Hirt op de reservebank moeten plaatsnemen. Weliswaar geen parkoers voor hun maar qua capaciteiten zouden ze toch een prima knecht voor Stybar moeten kunnen zijn.
3 september 2015 10:03
Vakoc kan dit ook volgens mij. Tot in de finale kan die meespelen of Stybar helpen. Is Tsjechisch kampioen en was 3de op de Europese spelen. Dus altijd sterk tijdens de kampioenschappen.
3 september 2015 11:53
Barta zal wel nooit voor Stybar werken

Om te reageren moet je ingelogd zijn.