WK 2019: Kwakkelende Gaviria laat wegwedstrijd schieten
foto: Cor Vos
dinsdag 24 september 2019 om 12:14

WK 2019: Kwakkelende Gaviria laat wegwedstrijd schieten

Fernando Gaviria was een van de renners die door bondscoach Carlos Mario Jaramillo was geselecteerd om namens Colombia uit te komen in de wegrit voor mannen. De sprinter laat vandaag echter weten dat hij niet zal starten in de wegwedstrijd.

De 285 kilometer lange wegrit was een van de doelen van Gaviria dit seizoen. “Ik dacht dat ik na de Vuelta a España over een goede fysieke conditie zou beschikken om klaar te zijn voor het WK. De laatste dagen voelde ik me echter leeg en had ik geen power, dus heb ik besloten om niet te starten.”

Gaviria zal niet worden vervangen. Voor een eventuele vervanger zou in zo’n kort tijdsbestek geen visum meer geregeld kunnen worden. Dit betekent dat de Colombiaanse mannenploeg zal bestaan uit Nairo Quintana, Álvaro Hodeg, Sebastián Molano, Sebastián Henao, Esteban Chaves, Daniel Martínez en Carlos Betancur.

De sprinter is nadat hij viel tijdens een baanwedstrijd in zijn thuisland op de sukkel. Zo moest hij de Giro d’Italia verlaten met knieproblemen en pas in de Ronde van Polen maakte hij zijn rentree. In de Vuelta wilde het in de sprints ook niet echt vlotten. Een derde plaats in de vierde etappe bleek voor hem het hoogst haalbare.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.