WK Bogense: reacties Vanthourenhout, Hermans, Adams en Vermeersch
©Photopress.be
zondag 3 februari 2019 om 20:25

WK Bogense: reacties Vanthourenhout, Hermans, Adams en Vermeersch

Interview De Belgen deden het collectief opnieuw zeer sterk, het voorbije WK. De wereldtitel ging dan wel naar Mathieu van der Poel, de plaatsen twee, drie, vier, vijf, zeven, negen, tien en elf. Hieronder bundelen we de reacties van Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans, Jens Adams en Gianni Vermeersch.

Michael Vanthourenhout: “Vierde plaats nooit leuk”
Michael Vanthourenhout leek goed hersteld van de voedselvergiftiging die hij daags voor Hoogerheide opliep en hem een paar dagen aan de kant hield. Hij finishte in Bogense vierde. “Nooit tof, net naast het podium vallen. Ik zat, net als Laurens Sweeck, wel wat gevangen in de ploegtactiek. Aerts ging, maar Van Kessel en Van der Haar zaten ook in ons groepje. Dan heb je toch dat België-Nederlandduel en moet je even de benen stilhouden.”

“Anderzijds… Wellicht waren dat toch de beste drie renners in koers die op dat moment voorop reden. Ik kan er wel mee leven.” Vanthourenhout vond het een lastig rondje. “Lichtlopend, werd vooraf gezegd. Maar een uur à bloc is altijd lastig. Bovendien waren er maar weinig recuperatiemomenten. Zelf in de aankomstzone viel het nooit stil.”

Quinten Hermans (7de): “Teruggekeerd van plaats 35”
Limburger Quinten Hermans was de Belgische pechvogel in Bogense. “In de tweede ronde viel de ketting van mijn fiets en het was sukkelen voor ik ze er eindelijk weer op had. Op die manier verloor ik niet alleen een halve minuut, maar vooral veel plaatsen. Ik kwam aan de finish door tussen plaats 35 en 40.”

Hermans knokte zich vijftig minuten later nog naar een zevende plaats. “Dat zegt veel over het niveau dat ik hier vandaag haalde, maar het zadelt me wel met gemengde gevoelens op. Ik zeg niet dat ik op het podium geëindigd was, maar die vierde plaats was zeker haalbaar. Hier zal ik me dan maar aan optrekken voor de rest van het seizoen.”

Jens Adams (9de): “Kostbare UCI-punten gepakt”
Geen goede startpositie voor Jens Adams en dat brak hem in de aanvangsfase zuur op. “Ik moest van heel ver terugknokken. Van groepje naar groepje belandde ik toch in een vijftal dat amper tien, vijftien seconden achterstand telde op het groepje dat voor de derde plaats reed. Ik reed een eind op kop, maar kreeg de kloof toch niet gedicht.”

Toen Adams op drie ronden van het einde lek reed, mocht hij een topvijfplaats definitief opbergen. “Ik verloor wat tijd en plaatsen, maar dankzij een sterke slotfase werd ik alsnog negende. Met dat resultaat ben ik niet honderd procent tevreden, met het gevoel wel. En het levert me ook kostbare UCI-punten op, die mijn startpositie de komende weken toch gevoelig zal verbeteren.”

Gianni Vermeersch (10de): “Rampzalig slecht”
Zo goed Gianni Vermeersch vorige zondag in Hoogerheide presteerde, zo slecht liep het tijdens het WK in Bogense. “Ik heb me geen seconde goed gevoeld, zat nooit in de koers en reed een uur en elf minuten à bloc”, zuchtte de West-Vlaming.

“Blijkbaar had ik mijn echte topvorm een week te vroeg te pakken. Vandaag was ik gewoon niet goed genoeg. Dat is ook het verschil tussen de absolute toppers als een Van der Poel, Van Aert, Aerts en de anderen. Die kunnen die topvorm langer aanhouden. Ach, ik ben niet té ontgoocheld. Ik heb er het maximale uitgehaald. Die gedroomde top vijf zat er echter nooit in.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.