Wout Poels: “Het draaide heel goed”
vrijdag 23 mei 2014 om 08:29

Wout Poels: “Het draaide heel goed”

Wout Poels

foto: Sirotti

Wout Poels liet gisteren in de Ronde van Italië zien dat hij in goede vorm steekt. De Nederlander van OmegaPharma-Quick Step noteerde de zesde tijd in de rit tegen de klok. Poels was na afloop zeer tevreden met zijn resultaat. “De vorm is goed. Het was afzien, maar je voelt wel dat er power achter zit.” Aldus de Limburger tegen L1.

Rigoberto Urán, ploegmaat van Poels bij OmegaPharma-Quick Step, was gisteren veruit de beste renner in de tijdrit en is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. “Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik de leiderstrui in de ploeg had tijdens een grote ronde. Supermooi om dit mee te maken. Dit moeten we nu verdedigen. Er komt nog een hele zware week aan. Het wordt dus een uitdaging om die trui in de ploeg te houden.”

Ondanks de achtste plaats in het algemeen klassement heeft de roze trui van Uran de prioriteit voor Poels en zijn ploegmakkers. “Zolang het goed blijft gaan, kan ik die achtste plek verdedigen. Maar als Uran straks hulp nodig heeft, zal ik m’n werk moeten doen. Alles voor de roze trui”, zo zei Poels tegenover de NOS .

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.