Wout van Aert en Tim Merlier: “Wie heeft eigenlijk verzonnen dat een wegrenner beter niet crost?”

Door , zondag 6 oktober 2019 om 19:01
Wout van Aert en Tim Merlier: “Wie heeft eigenlijk verzonnen dat een wegrenner beter niet crost?”

© Gregory Van Gansen

Wout van Aert en Tim Merlier hebben minstens een aantal dingen gemeen. Allebei veldrijders van opleiding. Vier jaar lang ploegmaats. Best friends ook. En sinds deze zomer: allebei Belgisch kampioen… op de weg. WielerFlits bracht de twee samen voor een openhartig gesprek.

Het eerste deel van het interview kan u morgenochtend op deze site lezen. Met daarin onder meer het verhaal waarom het eigenlijk zo goed klikt tussen beiden, waarom ze geen ploegmaats meer zijn en hoe het nu voelt om concurrenten te zijn…

En uiteraard moesten we het hebben over die ene, steeds weerkerende vraag die ze ondertussen allebei grondig moe zijn. Moeten jullie niet stoppen met veldrijden en echt alles op de weg zetten?

– Tim: “Ik ondervind sinds deze zomer aan den lijve hoe lastig dat de voorbije twee jaar voor jou geweest is, Wout. Ook ik moet dat nu uitleggen.”

– Wout: “Wreed, hé. Maar ik vraag mij nog steeds af wie die onzin – dat een wegrenner beter niet crost – verzonnen heeft.”

– Tim: “Amai. Toen ik jou deze zomer bezig zag, had ik nochtans niet het gevoel dat die winter een nadeel is geweest.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

toiletduck 6 oktober 2019 om 21:56

Die split tussen .be en .nl blijft belachelijk. Je verwacht toch niet serieus dat je lezers beide pagina's checken? En dit is toch voor alle wielervolgers in potentie leuk om te lezen?

Samlambeej 6 oktober 2019 om 23:34

@toiletduck
PRECIES!!!

ducman 7 oktober 2019 om 07:48

Inderdaad! Wielrennen overstijgt grenzen.
Gewoon beide nieuwspaginas mixen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.