Wout van Aert houdt net als Jonas Vingegaard een gekneusde long over aan crash
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 18:50

Wout van Aert houdt net als Jonas Vingegaard een gekneusde long over aan crash

De twee kopmannen van Visma | Lease a Bike kunnen elkaar een hand geven wat betreft de opgelopen blessures dit voorjaar. Waar al bekend was dat Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk, een breuk in het borstbeen en enkele gebroken ribben had opgelopen, is daar nu ook een gekneusde long bij gekomen, meldt HLN. Ook Jonas Vingegaard kent na zijn val in het Baskenland de nodige breuken én een kneuzing van de long.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De bijkomende blessure van Wout van Aert werd op een persmoment bekendgemaakt door Merijn Zeeman, die nu nog technisch directeur is van Visma | Lease a Bike. “Van Aert heeft naast de breuken ook een gekneusde long. Een nieuwe scan vindt plaats over een paar weken. Dan weten we hoe hij er echt voorstaat. Het bemoeilijkt nu zijn ademhaling en voor een duuratleet is dat natuurlijk lastig. Zoiets herstelt na verloop van tijd. Dus het komt zeker goed. Maar dat het pijn doet, is wel duidelijk.”

Zwellingen in de longen en opgehoopt vocht in de longblaasjes zorgen er bij een gekneusde long voor dat de ademhaling wordt bemoeilijkt. Voor Van Aert en Vingegaard wacht nu een herstel, waar onder andere ademhalingsoefeningen onderdeel van zijn. Al liet Van Aert eerder zien ook al in de benen te klimmen voor zijn herstel. “Hij wandelt al wat”, aldus Zeeman. “Zijn wonden zien er steeds beter uit. Deze ochtend hadden we nog contact. Eigenlijk verschiet ik hoe snel hij herstelt. Als ik zie hoe die vreselijke brandwond op zijn rug geneest. Zo zie je dat het hele speciale atleten zijn. Wat dat betreft gaat het goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.