Wout van Aert: “Ik ben net op tijd in topvorm”
Foto: Sportfoto.nl / Orange Pictures (archief)
vrijdag 2 februari 2018 om 11:23

Wout van Aert: “Ik ben net op tijd in topvorm”

Wout van Aert is klaar om zijn wereldtitel te prolongeren. De Belg mocht het afgelopen veldritseizoen in de regenboogtrui koersen en is naar eigen zeggen op het juiste moment in de juiste vorm. “Het parcours ligt mij en ik ben net op tijd in topvorm. Dat heb ik al bewezen”, tekent Het Nieuwsblad op uit zijn mond.

Om wereldkampioen te worden in Valkenburg, moet Van Aert wel topfavoriet en eeuwige rivaal Mathieu van der Poel verslaan. Vorige week in Hoogerheide werd de wereldkampioen tweede, daar voelde hij al verbetering. “Toen had ik al een zware trainingsweek achter de rug”, geeft hij aan. “Woensdag op training voelde ik dat ik mijn topvorm helemaal beet heb. Beter kon ik hier niet zijn. Ik ben ook veel beter dan vorig jaar voor het WK en heb ook meer vertrouwen. Omdat ik nu wel in topvorm ben en zonder zorgen zit.”

De zegeteller van Van der Poel loopt in de twintig, Van Aert staat op acht in het seizoen 2017-2018. “Dit seizoen zal niet het beste zijn uit mijn carrière. Daar zal dit WK niks aan veranderen. Ik ga niet van de daken schreeuwen dat dit een topseizoen was als ik toch nog wereldkampioen word”, aldus de kopman van de Belgische ploeg.


Lees ook: De Canyon Inflite CF SLX crossfiets van Mathieu van der Poel

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
2 februari 2018 13:10
Ik ga gewoon zelf ter plaatse kijken en zie wel wie wint. Hopelijk Van der Poel natuurlijk.
2 februari 2018 13:12
Sven Nys zei gisteren iets wat je vorig jaar al kon zien. Nl dat Mathieu in kleine dingen, na een bochtje ofso op het gevoel gewoon een seconde pakt. Het zat em erin dat Wout dit vorig jaar op de power iedere keer weer dichtreed. Nu aan de start van het nieuwe seizoen zag je een getransformeerde VDP, die armen, die benen.. was indrukwekkend. Zei ook zelf gister wat een zomer kan doen.. Ik vind Wout Van Aert een hele, hele goeie crosser, een topatleet die morgen pakweg zou gaan rugbyen en ook excelleren maar daarnaast is Van der Poel een crosser hors catégorie. Ik kan niet inschatten wat het parcours zal brengen.. maar er liggen geen balken..
2 februari 2018 13:15
Haha die RV toch, heel het forum weer op stelten gezet! Chapeau, zoals je vader of moeder dat zou zeggen ;).
Met hup Holland moet je ook weer oppassen natuurlijk.
2 februari 2018 13:20
Zo enorm zal die topvorm ook niet zijn, wil hij dat kunstje binnen 8 weken nog eens herhalen...
2 februari 2018 13:21
Het zou wat zijn... Op het juiste moment pieken hoort er natuurlijk wel bij maar heb het idee dat VdP dat ook gewoon doet.
2 februari 2018 13:27
Als RV zijn redenering doortrekt van gebogen en getogen Nederlander, dan is VDP gewoon een volbloed Belg, wat je reinste onzin is...

Een mens krijgt bij de geboorte automatisch de nationaliteit van de moeder. Bij VDP zou dit dus Frans moeten zijn. Met wat administratie werd het de nationaliteit van de Pa. Kous af, niets mis mee.

Al die kutzooi en opmerkingen van mensen die maar discussiëren of egoïstische Belgen of jaloerse Belgen... Weet dat dit me persoonlijk niets uitmaakt. Ik kijk naar de sport, naar het duel, naar de klasse,... Komt de winnaar uit Nederland, België of zelfs uit een onbekend crossland, als de winnaar een prachtstuk neerzet, dan wint de sport.
2 februari 2018 13:41
We hopen dat Wout in topvorm is, dan krijgen we misschien een mooie strijd
tussen hem en Mathieu.
Ik denk dat de strijd om de derde plaats mooier gaat worden.
Hoeveel renners zullen hem uitrijden op dit verschrikkelijk zwaar parcours.
Ik heb nog nooit zo een zwaar parcours gezien, niet meer dan 15 denk ik.
2 februari 2018 13:43
@beekman

den hollander is geboren in BE, woont in BE, spreekt vlaams. zijn vrienden zijn Vlamingen. nu jij.

waarom polariseren?
2 februari 2018 13:54
Jaja nu in topvorm.
2 februari 2018 13:55
@LDV, nationaliteit van de moeder? Is dat een regel in België (just curious)?
2 februari 2018 14:18
Ik hoop op een zuiver duel, zonder materiaalpech. En daar heeft Wout zijn topvorm voor nodig, net als Mathieu.
2 februari 2018 14:25
RV is de enige wiens posts ik nooit oversla, omdat ze kort, terzake, recht voor de raap en eloquent zijn. Hup RV hup (niet dat hij het nodig heeft) !
2 februari 2018 14:28
@veloburto: Een kind dat in België word geboren uit buitenlandse ouders, ontvangt de nationaliteit van de moeder. Maar daar kan men een hoop aan veranderen mits papierwerk.
2 februari 2018 14:34
Waar ik moe van wordt is de vermeend spannender strijd voor de derde plek. Dat interesseert me echt geen mieter. Twee superatleten Van Aert en Van der Poel, daar gaat het míj om.
Dit gebral van Van Aert en zijn trainer is lachwekkend en hoort er ook bij. Ze snappen zelf ook wel dat ze wat moeten proberen.
Dat het een legendarische strijd mag worden!!!
En geven we deze week nog openheid in de controles en TUE's zoals vorige keer? :)
2 februari 2018 14:44
Ik sla de posts van Sooike nooit over: deskundig, onderbouwd, kritisch, vol humor, ad rem, ietwat ironisch soms, nooit grof, geen scheldwoorden, fatsoenlijk dus maar meestal pijnlijk treffend !
2 februari 2018 14:48
Durantje....
2 februari 2018 14:57
@ sooike
Ik hou het op eentonig (want altijd dezelfde boodschap), overmatig kritisch, vaak slecht onderbouwd, zichzelf niet altijd serieus nemend, nooit grof, geen scheldwoorden, meestal bashen om het bashen, vaak lachwekkend en af en toe treffend. Maar ook ik sla nooit posts van hem over.
2 februari 2018 15:25
@ RV:
Ah, je bent Belg. Dat verklaart alles. :p
2 februari 2018 16:54
Beweren dat v. Aert Intrinsiek toch wel de beste crosser is.
Vrijheid van meningsuiting kent natuurlijk grenzen......
2 februari 2018 17:06
@RV.De vraag van @52voor11achter is nog open voor beantwoording en onderbouwing. Benieuwd en kan niet wachten. Of gebruikte je slechts een woord waar je waarschijnlijk de betekenis verkeerd van interpreteert. Zou ook kunnen, anders kan ik het niet verklaren. En als je trollt heb je ook mij te pakken(altijd een goede uitvlucht als je het niet weet).MvdP is "by far" de sterkere crosser. Technisch, tactisch, intervalinhoud, veelzijdigheid (is thuis op alle parcoursen), sprintcapaciteit etc.etc. het aantal overwinningen dit seizoen zegt voldoende.Dat wil echter niet zeggen dat hij ook a.s. zondag wint, maar de kans is heeeeeeel erg groot als ze beiden van pech bespaard blijven.
2 februari 2018 17:27
Ik vind niet dat het WK vorig jaar door een verschil in banden is gewonnen, plat rijden is niet enkel pech, heeft net evenveel te maken met hoe je met je materiaal omgaat.
2 februari 2018 18:02
@sooike
Ben je nu jezelf, totaal ongevraagd en ongepast dan nog, aan het ophemelen op een anoniem forum? Sjonge jonge jij moet heel wat tekortkomen zeg :) als je er eens over wil praten...
2 februari 2018 18:50
Ik mag hem wel hoor, die Sooike, zegt toch vaak zinnige dingen,
vind ik althans, maar wie ben ik..., en wat hij hierboven van zichzelf
zegt, getuigd toch ook van een vleugje humor,
en dat is ook niet verkeerd.
2 februari 2018 19:22
Wie intrinsiek het beste is, kan gewoon worden gemeten: inspanningstests, lichaamsgewicht, vo2max en lactaatgehalte. Natuurlijk vrij suf om te beweren dat je van dit soort zaken op de hoogte zou zijn.

Materiaal is een belangrijke factor in de mogelijkheid om inspanningsvermogen om te zetten in winst. Een interessante factor ook, omdat deze enigszins ongrijpbaar is vergeleken met iets banaals als inspanningsvermogen. Ook behoorlijk suf dus om te stellen dat een wedstrijd waarin die factor zo groot is dat deze bepalend is voor de uitslag, niet 'zuiver' zou zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.