Wout van Aert: “Ik had hier een kans”
zaterdag 23 maart 2019 om 18:06

Wout van Aert: “Ik had hier een kans”

Wout van Aert maakte indruk in Milaan-San Remo door op de Poggio mee te zijn met de topfavorieten en zag zichzelf uiteindelijk terug op de zesde plek in de uitslag. “Ik had hier een kans” is de Belg van mening na afloop. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik heb een goeie koers gereden, maar ik ben toch teleurgesteld”, hinkt Van Aert duidelijk op twee gedachten. “Ik begrijp nu heel goed hoe frustrerend deze koers kan zijn. Ik voelde me echt goed en ik was mee op de Poggio. Dat kostte krachten, maar ik zat er alleen met echte toppers. We waren nog met tien man, dan weet je dat je een kans hebt om te winnen. Ik wilde een goed moment kiezen om te gaan, maar  plots ging Matteo Trentin en zat ik goed mee met Peter Sagan, maar die wilde of kon het gat niet dichtrijden. Toen heb ik mijn kans gewaagd, maar die inspanning is me duur komen te staan.”

“Ik rijd nog een goeie sprint, maar haal net geen top-5. Misschien zat er geen betere uitslag in, maar normaal heb ik nog een betere sprint. Ik weet niet of ik teleurgesteld moet zijn omdat ik het geprobeerd heb en het niet gelukt is of omdat ik te weinig vertrouwen had in mijn sprint, misschien had ik moeten gokken”, zucht hij na.

Hoopvol kan Van Aert nog tot slot vooruitkijken: “Ik weet nu dat ik dit kan en dat ik zeker hier naartoe terugkom. Ik ben heel goed in orde en klaar voor de Vlaamse klassiekers.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2019 18:19
Wout is de morele winnaar, hij was de snelste, doch hij heeft zijn sprint verkwanselt door naar Trentin te rijden.. Hij reed ze allemaal uit het wiel, hij had beter op en over Trentin gereden, nu wachte hij en de rest kwam ook terug.. Op 200m vd meet kun je niet meer recupereren Wouter..
23 maart 2019 18:51
Hoezo de snelste en toch maar zesde, snap ik niet, sterke koers maar Trentin gaan halen en dan de benen stil houden was dan ook geen geniale zet.
24 maart 2019 10:27
Dat sprintertje van Visma Groenewegen heeft in elk geval niets te zoeken in een klassieker. Vervang die in Gent-Wevelgem voor een andere knecht en Wout maakt zoveel meer kans op winst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.