Van Aert in jongerentrui Dauphiné: “Misschien had er meer ingezeten”

zondag 9 juni 2019 om 16:45
Van Aert in jongerentrui Dauphiné: “Misschien had er meer ingezeten”

foto: Cor Vos (archief)

Wout van Aert is de eerste drager van de jongerentrui in het Critérium du Dauphiné. De Belgische coureur van Jumbo-Visma eindigde in de openingsetappe van de Franse rittenkoers als derde. In de tweede etappe draagt hij de witte trui. “Misschien had er meer ingezeten, maar dit bevestigt dat ik in goede vorm ben”, reageert Van Aert.

De Dauphiné is voor Van Aert zijn debuut bij zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma in een WorldTour-rittenkoers. In de sprint van een uitgedund peloton waren alleen Edvald Boasson Hagen en Philippe Gilbert sneller dan Van Aert. Nils Politt en Gregor Mühlberger zijn tweede en derde op vier seconden van WVA, die door zijn derde plek bonificatieseconden pakte.

Niet perfect
“Het is een heel goede start om na de eerste etappe in het wit van de jongerentrui te rijden. De gehele dag verliep voorspoedig. Ik had kracht over in de finale om te kunnen sprinten. Mijn sprint was niet perfect, omdat ik in de laatste bocht snelheid verloor. Dus misschien had er meer ingezeten, maar dit bevestigt dat ik in goede vorm ben. Als er meer kansen komen, zal ik het zeker nog eens proberen”, legt Van Aert uit op de ploegsite.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.