Wout van Aert: “Mijn gevoel zegt dat Roubaix mij beter ligt dan de Ronde”
Wout van Aert verkent Parijs-Roubaix - foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2019 om 12:21

Wout van Aert: “Mijn gevoel zegt dat Roubaix mij beter ligt dan de Ronde”

Wout van Aert is een van de kopmannen van Jumbo-Visma in Parijs-Roubaix. De Belg heeft een goed gevoel bij de Helleklassieker, zegt hij tegen Cyclingnews. “Ik weet niet waarom, maar mijn gevoel zegt mij dat dit mij een beetje beter ligt dan de Ronde”, aldus Van Aert.

“Ik hoop dat ik het weer goed kan doen. Ik rijd al een mooie voorjaarscampagne en ik heb een goede progressie gemaakt vergeleken met vorig jaar. Ik hoop het af te sluiten met een super prestatie, dat is mijn doel”, blikt Van Aert vooruit. Na Roubaix rijdt hij nog de Amstel Gold Race, waarna hij een rustperiode inlast.

Vooral in de breedte hoopt Jumbo-Visma te scoren. “We hebben een sterke ploeg, misschien meer voor deze wedstrijd vergeleken met de Ronde van Vlaanderen. Allemaal grote motoren, sterke en lange jongens. Ik geloof dat we hier iets uit kunnen halen”, voorspelt de 24-jarige Belg, die na een goede trainingsweek de laatste twee dagen voor de monumentale koers in Noord-Frankrijk vooral herstelt en rust pakt.

‘Vorig jaar dicht bij top-5’
Afgelopen seizoen werd Van Aert bij zijn debuut in Parijs-Roubaix dertiende, maar volgens hem zat er meer in: “Zonder mechanische pech denk ik dat ik vorig jaar dicht bij de top-5 zat en zeker bij de top-10. Ik weet niet waarom, maar mijn gevoel zegt mij dat dit mij een beetje beter ligt dan de Ronde.”

Een favoriet aanwijzen durft Van Aert niet. Ook zijn naam wordt veel genoemd in de lijstjes met kanshebbers. “Er zijn veel jongens die kunnen winnen dit voorjaar”, zegt hij. “Dat zal niet anders zijn in Roubaix. Ieder jaar is dit de moeilijkste koers om te voorspellen en dat is dit jaar nog lastiger.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.