Wout van Aert na succesvolle Tirreno-Adriatico: “Een fantastische week”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 maart 2021 om 16:29

Wout van Aert na succesvolle Tirreno-Adriatico: “Een fantastische week”

Wout van Aert sluit Tirreno-Adriatico 2021 af met een tweede plaats in het eindklassement en twee etappezeges. Op de slotdag wist de kopman van Jumbo-Visma namelijk de tijdrit in San Benedetto del Tronto te winnen, voor Stefan Küng en Filippo Ganna. “Natuurlijk ben ik heel erg blij, maar het was wel heel zwaar ondanks dat het een korte tijdrit was”, zegt Van Aert.

“Deze tijdrit deed wel heel erg pijn, maar ik ben ook flink beter geworden in het tijdrijden. In dit startveld zijn bijna alle toppers in het tijdrijden aanwezig, dus het is een goede start van het seizoen in mijn eerste tijdrit”, lacht de Belgische kampioen tegen de klok.

“Ik weet niet hoe het precies zat met de wind. Tot tien minuten voor mijn tijdrit zat ik in de bus, dus ik heb de wind niet constant gecheckt. Natuurlijk is het lastig om iedereen in dezelfde omstandigheden te laten rijden, maar het heeft wel een rol gespeeld denk ik”, geeft hij aan.

‘Goed voor het vertrouwen’
“Het eerste stuk was wind mee en in het tweede stuk wind tegen. Dus het was belangrijk om iets over te houden voor de finale, maar het was te kort om echt in te houden. Ik heb in het eerste stuk vooral op snelheid gereden en in het tweede stuk op vermogen dat ik nog kon volhouden. Dat was uiteindelijk volle bak. Eigenlijk heb ik nog alles gegeven”, legt Van Aert uit.

Uiteindeijk klopt hij Küng en Ganna. “Ik hoopte wel kort bij die mannen te zitten, maar om ze te kloppen is goed voor het vertrouwen. Het is echt goed voor het vertrouwen dat ik die mannen hier kan kloppen. […] Ik denk ook dat de conclusie is dat Tirreno-Adriatico winnen binnen mijn mogelijkheden ligt. Dan moet wel alles meezitten. Misschien in de toekomst, maar tegen de echte klimmers zal het heel lastig blijven.”

‘Ik ben alleen verslagen door de Tourwinnaar’
Voor Van Aert was Tirreno-Adriatico een experiment. Wat kon hij als klassementsrenner? “Het is voor mij de eerste keer dat ik voor een klassement ga in een WorldTour-ronde. En ik ben alleen verslagen door de Tourwinnaar, dus dat is een goede start”, vertelt hij. “Ik ga het in de toekomst nog wel vaker proberen, maar voor nu heb ik de klassiekers in mijn hoofd. Ik weet dat ik heel veelzijdig ben en wil mij graag focussen op meer dingen.”

“Ik ben heel blij met deze zege. Het is mijn tweede ritoverwinning in deze rittenkoers en ik word ook nog tweede in het eindklassement. Het is een fantastische week voor mij geweest en nu kijk ik uit naar de klassiekers kort bij huis”, zegt Van Aert, die zijn status voor Milaan-San Remo kent. “Ik denk dat daar niet veel aan veranderd is. Iedereen zal rekening met mij houden en ik denk dat duidelijk is wie de favorieten zijn.”

foto: LaPresse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.