Wout van Aert ontgoocheld: “Sponsors bedank je niet met achtste plaats”

Door , woensdag 6 februari 2019 om 17:48
Wout van Aert ontgoocheld: “Sponsors bedank je niet met achtste plaats”

©Photopress.be

Wout van Aert wilde zijn veldritseizoen in schoonheid afsluiten, maar de Brico Cross in Maldegem draaide uit op een fiasco. De drievoudige wereldkampioen miste zijn start en kwam nooit meer in het verhaal voor. “In je laatste wedstrijd in de outfit van je sponsors wil je echt niet als achtste finishen”, zuchtte hij.


Van Aert bolde over de finish en haastte zich snel door naar de camper en bijhorende warme douche. In nog een laatste bezoekje in de interviewtent had hij duidelijk geen behoefte. Eenmaal opgefrist maakte hij wel nog de tijd vrij om zijn verhaal te doen.

Sinussen
“Ik voelde me niet honderd procent deze morgen”, begon hij. “De voorbije nachten sliep ik al niet zoals het hoorde en deze morgen werd ik wakker met een helse koppijn. De sinussen zaten de voorbije twee dagen al vast, vannacht werd het dus nog erger. Tijdens de verkenning van het parcours voelde ik amper kracht in de benen. Maar ik wilde er toch het beste van maken. Zoals ik gisteren al vertelde, ik wilde mijn seizoen in schoonheid afsluiten. Dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Op de koop toe schoot Van Aert bij de start uit zijn klikpedaal. “Nog maar eens. Dat was vloeken, ja. En waar ik vooraf voor vreesde, bleek ook tijdens de cross. Ik had niet meer de kracht om terug te komen. Met die achtste plaats kan ik absoluut niet tevreden zijn. Ach, het is wat het is. Het belangrijkste nu is dat ik niet ziek word. Daar heb ik wel wat schrik voor.”

Girona
Over revanchegevoelens wilde Van Aert het ook niet hebben. “Dat concept van ‘revanche na het WK’ vind ik belachelijk. Wat koop je er mee als je het WK verliest en hier wint? Maldegem staat wel een paar treetjes lager in de hiërarchie. Nee, het was eerder het unieke gegeven dat ik vandaag voor het eerst en het laatst met dat zwarte shirt van start ging. Daar staan mensen en bedrijven op die ik dankbaar moet zijn en die ik iets wilde teruggeven. Dat doe je niet met een achtste plaats.”

Morgen vertrekt Van Aert met de wagen naar Spanje. In Girona wil hij een paar dagen tot rust komen vooraleer maandag met zijn trainingsschema’s richting het voorjaar te beginnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.