Wout van Aert vijfde in Hulst na portie pech: “Wellicht was ik iets té gebrand”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 december 2023 om 17:36

Wout van Aert vijfde in Hulst na portie pech: “Wellicht was ik iets té gebrand”

Wout van Aert kreeg in de Wereldbeker Hulst af te rekenen met de nodige pech. Hij gooide het bijltje er niet bij neer, maar kwam niet meer verder dan een vijfde plaats. Op de site van Jumbo-Visma doet hij zijn verhaal.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De start verliep niet heel lekker, waardoor ik al snel wat plekken moest goedmaken”, begint Van Aert. “In het gevecht voor de posities kwam ik helaas ten val. Uiteindelijk bleek mijn ketting defect. Daarmee verloor ik een hoop tijd. Toen ik eindelijk mijn achtervolging kon inzetten, reed ik lek en moest ik een halve ronde met een lekke band rijden. Daarmee was het gevecht voor de podiumplaatsen wel voorbij.”

“Ik voelde me heel erg goed de voorbije dagen”, vervolgt Van Aert. “Wellicht was ik iets té gebrand. Dat heeft vandaag helaas verkeerd uitgepakt. Wel ben ik blijven strijden en heb ik het hoofd niet laten hangen na de verschillende ongemakken. Gelukkig dient de volgende kans zich al weer snel aan.” Op 1 januari staat staat de Belg aan de start van X2O Trofee Baal. Het zal zijn eerste wedstrijden worden voor Visma | Lease a Bike, de opvolger van Jumbo-Visma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.