Yorkshire in gesprek om EK-organisatie over te nemen
Foto: Allan McKenzie/SWpix.com
donderdag 11 augustus 2016 om 08:25

Yorkshire in gesprek om EK-organisatie over te nemen

Yorkshire wordt mogelijk de nieuwe locatie voor het Europees Kampioenschap wielrennen dit jaar. Vertegenwoordigers van de Britse regio zijn volgens de BBC in gesprek met het UEC, de Europese wielerunie, om de organisatie over te nemen.

Het EK zou eigenlijk plaatsvinden in Nice, maar de Franse stad heeft na de terroristische aanslag op de Promenade des Anglais besloten om alle evenementen te cancelen. Burgemeester Philippe Pradal verklaarde dat hij de veiligheid niet kan garanderen.

Naast Yorkshire zou ook Bretagne kandidaat zijn om de EK-organisatie op zich te nemen. Het evenement, dat voor het eerst door profs zal worden verreden, staat in september op de kalender.

Yorkshire wil op korte termijn ook graag een wereldkampioenschap organiseren. In 2014 vond hier de start van de Tour de France al plaats. Er stonden destijds veel mensen langs de kant, waarna besloten werd om een eigen UCI-koers op te richten: de Tour de Yorkshire. Ook daar kwamen de afgelopen twee jaar veel mensen op af. De koers trok meer dan een miljoen toeschouwers.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2016 08:38
Wordt kort dag, zou wel prachtig zijn!
11 augustus 2016 08:56
Mooie locatie inderdaad, maar een tamelijk zinloos evenement, zeker dit jaar.
11 augustus 2016 09:01
Dit jaar zal een EK inderdaad niet de meest aansprekende koers zijn, maar voor Yorkshire natuurlijk wel een mooie kans om te oefenen voor een WK. Zowel qua parcours als qua ambiance kan dat prachtig worden!
11 augustus 2016 09:06
Rijdt de winnaar verplicht een jaar in zo'n lilijke blauwe trui??
11 augustus 2016 09:09
Bij de vrouwen wel. Bij de mannen elite is het nieuw dus weet het niet
11 augustus 2016 12:25
Voor Nice hadden al aardig wat toppers aangegeven te willen komen, dus snap wel dat het organiseren van dit evenement interessant kan zijn voor een regio/stad. Het lijkt wel te leven bij wielrenners.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.