Zeeman over Mollema: “Dit is niet zijn niveau”
woensdag 23 juli 2014 om 09:23

Zeeman over Mollema: “Dit is niet zijn niveau”

Bauke Mollema

foto: Sirotti

Merijn Zeeman is tevreden over de gang van zaken deze Tour de France bij het Belkin Pro Cycling Team. Maar hij is dat niet helemaal over de prestaties van zijn kopman Bauke Mollema. De Groninger werd gisteren in het klassement gepasseerd door ploegmaat Laurens ten Dam en staat nu op plek tien in het klassement.

Door het wegvallen van onder meer Alberto Contador en Chris Froome gloorde er iets heel moois voor Mollema deze ronde. “Met het huidige deelnemersveld hadden we meer van hem verwacht”, zo zegt Zeeman tegen Nusport.

Over de werklust van de 27-jarige renner, die naast Ten Dam ook Leopold König en Michal Kwiatkowski zag passeren in het klassement, heeft de ploegleider niets te klagen. “Hij haalt wel het maximale eruit, maar dit is niet zijn niveau. Hij kan gewoon beter en dat is voor hem en voor ons even slikken.”

Zeeman geeft verder aan een goed klassement van Mollema nog niet op te geven. “Hij moet gewoon blijven knokken.” Hij hoopt dat hij in één van de volgende etappes weer goed kan volgen en eventueel kan aanvallen. “Op die manier kan hij voor de ritzege gaan en ook nog wat plekken winnen. Nu krijg hij wel de ruimte.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.