Zes nieuwe WorldTeams bevestigen deelname Volta ao Algarve
João Rodrigues won in 2021 de Volta ao Algarve - foto: Cor Vos
woensdag 15 december 2021 om 12:58

Zes nieuwe WorldTeams bevestigen deelname Volta ao Algarve

De Volta ao Algarve kan komend jaar rekenen op een sterk startveld. Nadat eerder vier WorldTeams en zes ProTeams al bekendmaakten dat ze zouden deelnemen aan de Portugese rittenkoers, kwamen daar vandaag nog eens zes ploegen van het hoogste niveau bij. Het gaat om Astana Qazaqstan, BORA-hansgrohe, Cofidis, Groupama-FDJ, Intermarché-Wanty-Gobert en Trek-Segafredo.

De WorldTeams die twee weken terug al gepresenteerd werden, zijn ook niet de minsten: Quick-Step-Alpha Vinyl, INEOS Grenadiers, Jumbo-Visma en UAE Emirates. De reeds bekende ProTeams zijn Alpecin-Fenix, Caja Rural-Seguros RGA, Euskatel-Euskadi, Arkéa-Samsic en Human Powered Health (ook bekend als Rally). Inmiddels is van in totaal zestien teams dus duidelijk dat ze aan het vertrek verschijnen van de vijfdaagse.

De Volta ao Algarve, die duurt van 16 februari tot 22 februari 2022, bestaat dit jaar uit twee vlakke etappes, twee finishes bergop en een tijdrit. Afgelopen seizoen, toen de wedstrijd in mei 2021 plaatsvond, wist João Rodrigues er met de zege vandoor te gaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.