Zesdaagse van Gent presenteert sterk deelnemersveld
De afscheidnemende Keisse is de grote blikvanger - foto: Cor Vos
woensdag 9 november 2022 om 12:12

Zesdaagse van Gent presenteert sterk deelnemersveld

De organisatie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent heeft het volledige deelnemersveld gepresenteerd voor de eerstvolgende editie van het baanevenement. De Zesdaagse van Gent, die dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, zal plaatsvinden van 15 tot en met 20 november en staat vooral in het teken van het afscheid van zevenvoudig winnaar Iljo Keisse.

De 39-jarige Keisse rijdt van 15 tot 20 november zijn laatste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent aan de zijde van Jasper De Buyst. In totaal komen er twaalf Belgen en nog heel wat internationale baantoppers aan de start in ’t Kuipke. Zo rekent de organisatie ook op de aanwezigheid van Fabio Van den Bossche, Yoeri Havik, Jan-Willem van Schip, Gerben Thijsen, Silvan Dillier, Jules Hesters, Roger Kluge, Fred Wright en Ethan Hayter.

Bradley Wiggins geeft starschot eeuwfeesteditie
Een andere opvallende naam zal het startschot laten klinken. De in Gent geboren Bradley Wiggins, die in 2003 en 2016 de Zesdaagse op zijn naam schreef, zal op dinsdag 15 november het officiële startschot van de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent geven. De winnaar van de Ronde van Frankrijk 2012 komt in het Kuipke ook zijn 17-jarige zoon Ben aanmoedigen, die met zijn koppelgenoot Harry Codd zal meedoen aan de AVS Cup, de Toekomstzesdaagse voor U23-renners.

Bradley Wiggins, hier op de motor, zal het officiële startschot geven – foto: Cor Vos

Lotte Kopecky en Shari Bossuyt zijn op vrijdag 18 en zaterdag 19 november dan weer de blikvangers in de Fiberklaar Ladies Cup. De vrouwen krijgen tijdens de Lotto Zesdaagse van Gent ruimschoots hun momenten om uit te blinken. De Fiberklaar Ladies Cup bestaat op vrijdag uit een puntenkoers, op zaterdag wacht er een scratch, een afvallingskoers en opnieuw een puntenkoers.

Bij een jubileumeditie horen ook de nodige eregasten. In de tribunes van het Kuipke zullen volgende week dan ook heel wat ex-winnaars van de Gentse zesdaagse te zien zijn.  Zo hebben onder anderen Eddy Merckx, Etienne De Wilde, Moreno De Pauw, Stan Tourné, Julien Stevens, Silvio Martinello, Roger De Vlaeminck en Kenny De Ketele hun komst al bevestigd.

Deelnemende koppels flag-be Zesdaagse van Gent 2022 (15-20 november)
flag-be/flag-be Iljo Keisse-Jasper De Buytst
flag-be/flag-be Robbe Ghys-Lindsay De Vylder
flag-be/flag-be Gianluca Pollefliet-Noah Van Den Branden
flag-be/flag-nl Fabio Van Den Bossche-Yoeri Havik
flag-be/flag-nl Tuur Dens-Jan-Willem van Schip
flag-be/flag-dk Gerben Thijssen-Julius Johansen
flag-be/flag-dk Brent Van Mulders-Matias Malmberg
flag-be/flag-ch Stijn Steels-Silvan Dillier
flag-be/flag-de Jules Hesters-Tim Torn Teutenberg
flag-nl/flag-nl Vincent Hoppezak-Philip Heijnen
flag-de/flag-de Roger Kluge-Theo Reinhardt
flag-gb/flag-gb Ethan Hayter-Fred Wright

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.