Zico Waeytens langer bij Giant-Alpecin
Foto: Sirotti
vrijdag 8 april 2016 om 12:49

Zico Waeytens langer bij Giant-Alpecin

Zico Waeytens heeft zijn contract bij Giant-Alpecin met twee jaar verlengd. Dat maakte zijn ploeg vandaag bekend. De 24-jarige Belg – die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Giant-Alpecin – blijft nu tot en met 2018 aan de ploeg verbonden.

Vorig jaar werd Waeytens derde in de Garmin Velothon Berlijn en eindigde hij als vijfde in een rit van de Ronde van Californië. Tijdens de Vuelta maakte hij zijn debuut in een grote ronde. Afgelopen zondag scheurde hij tijdens de Ronde van Vlaanderen een spier in zijn kuit, waardoor hij Parijs-Roubaix moet missen. De ploeg hoopt dat hij woensdag tijdens de Brabantse Pijl zijn rentree kan maken.

“Het is een teken van vertrouwen dat ze mij twee jaar langer willen vastleggen”, aldus Wayetens. “Omdat de ploeg vertrouwen in mij heeft, was het een eenvoudige beslissing. We hebben dezelfde ambities en verwachtingen. Ik krijg de kans om te groeien in de klassiekers en mijn sprint verder te ontwikkelen”, aldus Waeytens.

De ploeg is tevreden over zijn ontwikkeling. “Wij waarderen het dat hij de waarden van onze ploeg en de visie begrijpt”, legt ploegleider Rudi Kemna  uit. “We werken volgens de Keep Challenging manier en deze contractverlening weerspiegelt onze doelstelling om jonge renners te ontwikkelen en hen te helpen hun maximale mogelijkheden te vervullen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 april 2016 12:56
edit redactie: bedankt, aangepast
8 april 2016 13:03
Ik had meer van Zico verwacht dit jaar, zeker omdat hij als kopman is uitgespeeld.
Natuurlijk hij is nog jong, maar laat je zien in een wedstrijd .
Zoals boven genoemd de Brabantse Pijl , grijp die kans.
8 april 2016 14:29
Dat geleuter rond die keepchallenging filosofie begint me zo langzamerhand wel een beetje de keel uit te hangen. Desalniettemin, leuk voor Zico maar ik had inderdaad ook iets meer van hem verwacht dit voorjaar. Als je kopman uitvalt hoop je dat andere renners opstaan maar dat is bij Giant niet echt gebeurd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.