SD Worx bevestigt deelname Van der Breggen aan Amstel Gold Race

zaterdag 17 april 2021 om 09:25
SD Worx bevestigt deelname Van der Breggen aan Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Update

Anna van der Breggen ontbreekt woensdag in de Brabantse Pijl. De wereldkampioene van SD Worx is verkouden en grieperig, maar test niet positief op het coronavirus. Het is nog onduidelijk of ze op tijd hersteld is voor de Amstel Gold Race, bevestigt de ploeg.

De 30-jarige wielrenster is de afgelopen dagen twee keer getest op corona, maar beide keren was de uitslag negatief. SD Worx houdt daarom de optie open om Van der Breggen mee te nemen naar de vrouweneditie van de Amstel Gold Race. De Nederlandse heuvelklassieker staat, na een jaar afwezigheid, zondag op het programma op een afgesloten circuit.

Van der Breggen wist in 2017 de eerste ‘hernieuwde’ versie van de Amstel Gold Race te winnen. (13 april, 17u49)


Update – SD Worx bevestigt deelname Van der Breggen

Deze week was het even onzeker of Anna van der Breggen wel kon meedoen aan de Amstel Gold Race, maar zaterdagochtend heeft SD Worx haar deelname bevestigd. De wereldkampioene won de klassieker in 2017 al eens. Ook haar ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak zette de koers al eens achter haar naam. Een andere renster in het team om naar uit te kijken is Demi Vollering. De 24-jarige Nederlandse was woensdag nipt tweede in de Brabantse Pijl.

“Ik ben absoluut in vorm en kijk erg uit naar de volgende races”, liet Demi Vollering via haar ploeg weten. Het wordt haar tweede deelname aan de Limburgse klassieker. “Normaal houd ik niet zo van een circuit, maar aangezien dit een moeilijk circuit is, zal ik de Amstel Gold Race dit jaar leuk vinden. Deze wedstrijd is werkelijk prachtig, mede doordat het in Nederland is. Bijzonder dat het dit jaar zal plaatsvinden! Hopelijk kan ik hier een keer winnen!”

Team SD Worx voor de flag-nl Amstel Gold Race 2021
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Chantal van den Broek-Blaak
flag-nz Niamh Fisher-Black
flag-za Ashleigh Moolman-Pasio
flag-gb Anna Shackley
flag-nl Demi Vollering

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.