Zieke Mathieu van der Poel slaat veldrit Maldegem over
Foto: Jos Kafoe (archief)
woensdag 7 februari 2018 om 10:40

Zieke Mathieu van der Poel slaat veldrit Maldegem over

Mathieu van der Poel start vandaag niet in de Parkcross van Maldegem. De nummer drie van het afgelopen WK veldrijden kampt met maag- en darmproblemen. Met het oog op komend weekend neemt onze landgenoot rust.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Jammer”, zegt Van der Poel in een persbericht van zijn ploeg Corendon-Cirus. “Ik had graag gereden in Maldegem, waar ik vorig jaar nog won. Maar de dagen na het WK kreeg ik last van maag en darmen. Ik heb nog tot vanmorgen gewacht om een beslissing te nemen, maar met Lille en Hoogstraten voor de deur is het beter om eerst uit te zieken.”

Kersvers wereldkampioen Wout van Aert ontbreekt vandaag ook in Maldegem. Hij geniet van een vakantie. Bij de vrouwen is wereldkampioene Sanne Cant wel van de partij. De cross is vanaf 13.30 uur live te volgen via een Volg Hier.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2018 19:49
Niet 'ziek' worden (want dat ben je niet als je 3e wordt op een WK op het zwaarste parcours in de laatste 20 jaar veldrijden) maakt ook deel uit van de fysieke capaciteiten van een atleet. Dit kan dus zelden of nooit als een excuus gebruikt worden, een aantal uitzonderingen daargelaten. Die mannen staan messcherp en hebben een vrije lage weerstand. Het is op dat gebied dus ook de grens opzoeken.
7 februari 2018 20:37
Tja wie weet of het heeft meegespeeld. Had maandag dezelfde klachten met krampen en koorts en spierpijn. Kon niets meer. Maar heb je er al fysiek last van de dag ervoor? Je kan in elk geval niets presteren als je er midden in zit.
7 februari 2018 20:45
@delgado
Sportlui hebben juist een hogere weerstand en genezen ook veel sneller, alleen de sterk wisselende omstandigheden bij de cross en gebrek aan douches baren nog steeds zorgen voor de drie op het podium, kleine investering, al was het in een tentje met een drum heet water.
7 februari 2018 22:55
@schipperaar
Een hogere weerstand? Waar haal je dat vandaan?
7 februari 2018 23:02
Na al de heisa rond het WK van vorig jaar,was Valkenburg de grote afspraak van dit seizoen.Na zondag heeft Wout zijn wereldtitel van vorig jaar aan glans gewonnen. Drie op een rij staat er nu en Valkenburg is voor Mathieu uit gedraaid tot de grootste nederlaag uit zijn nog jonge loopbaan.
8 februari 2018 11:19
Zal toch wel meegespeeld hebben zondag al.
8 februari 2018 22:30
Het was vdP afgelopen zondag tijdens het inrijden al aan te zien....hij straalde niets uit...glans zelfs uit zijn ogen. Zeker weten dat ie toen al ziek was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.