Zilver voor Jules Hesters in Nations Cup Jakarta, ook nieuw Belgisch record ploegenachtervolging
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 24 februari 2023 om 19:09

Zilver voor Jules Hesters in Nations Cup Jakarta, ook nieuw Belgisch record ploegenachtervolging

Jules Hesters heeft België een zilveren medaille bezorgd op de eerste dag van de Nations Cup in Jakarta, Indonesië. In de afvalling moest de 24-jarige baanspecialist van Flanders-Baloise het afleggen tegen de Japanner Eiya Hashimoto in de laatste sprint.

Hesters, een specialist in de individuele afvalkoersen, flirtte eerst met de uitschakeling door achter in het peloton rond te rijden. Gaandeweg baande hij zich een weg naar voren en zag hij de ene na de andere renner afvallen. Uiteindelijk mocht de Belg zich gaan opmaken voor de laatste sprint, die hij moest rijden tegen Eiya Hashimoto. Die treedt echter geregeld op in het traditionele Japanse Keirin-circuit en beschikte over de snellere benen.

Hesters kon zo zijn zesde plaats wegspoelen die hij had overgehouden aan de Europese kampioenschappen eerder deze maand. Daar werd hij uit de wedstrijd genomen vanwege gevaarlijk koersgedrag.

Nieuw Belgisch record ploegenachtervolging
België eindigde verder als zesde in de ploegenachtervolging voor mannen en dat gebeurde in een nieuw nationaal record. Lindsay De Vylder zette met de jonge Thibaut Bernard, Tuur Dens en Gianluca Pollefliet in de eerste ronde 3:51.186 minuten op de borden en daarmee verbeterden zij daarmee de recordtijd die eerder deze maand tijdens de Europese kampioenschappen in Grenchen was gerealiseerd met 0.296 seconde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.