Zoe Bäckstedt verslaat Leonie Bentveld in wereldbekercross van Tábor
foto: Cor Vos
zondag 14 november 2021 om 11:39

Zoe Bäckstedt verslaat Leonie Bentveld in wereldbekercross van Tábor

Zoe Bäckstedt heeft in het Tsjechische Tábor de eerste Wereldbeker voor junior-vrouwen gewonnen. De 17-jarige Britse alleskunner versloeg met ruim verschil de Nederlandse Leonie Bentveld en de Italiaanse Federica Venturelli. Xaydee Van Sinaey was de eerste Belgische op de negende plaats.

Zoe Bäckstedt, de dochter van oud-profwielrenner en Parijs-Roubaix-winnaar Magnus Bäckstedt, bleek een klasse apart in de wedstrijd voor junioren. De kersverse Europees kampioene in het veld wist op het snelle en technische parcours van Tábor weg te rijden van haar directe concurrenten en kwam solo over de streep. Bentveld werd uiteindelijk best of the rest op twintig seconden van winnares Bäckstedt.

De piepjonge Britse staat te boek als een van de grootste talenten binnen het vrouwenwielrennen. Bäckstedt blinkt niet alleen maar uit in het veld: ze werd eerder dit jaar ook al wereldkampioene op de weg bij de junioren. Ze is momenteel ook vicewereldkampioen in het tijdrijden. Met haar zege in Tábor is Bäckstedt ook de eerste leidster in de Wereldbeker voor junioren.

Anders dan in de eerste vijf wereldbekerwedstrijden staan in Tábor ook wedstrijden voor junioren, junior-vrouwen en U23-mannen op het programma. Ook in Namen (19/12), Dendermonde (26/12), Flamanville (16/1) en Hoogerheide (23/1) zal dit het geval zijn. De vier beste resultaten van deze vijf wedstrijden worden in rekening genomen.

foto: Cor Vos

Wereldbeker veldrijden 2021-2022
Eerste juniorenmanche in flag-cz Tábor 
Uitslag junior-vrouwen
flag-nr1 flag-gb Zoe Bäckstedt – in 36m58s
flag-nr2 flag-nl Leonie Bentveld – op 20s
flag-nr3 flag-it Federica Venturelli – op 46s
4. flag-cz Katerina Hladiková – op 46s
5. flag-fr Lilou Fabregue – op 49s
6. flag-nl Lauren Molengraaf – op 1m10s
7. flag-gb Ella Maclean-Howell – op 1m15s
8. flag-ch Monique Halter – op 1m15s
9. flag-be Xaydee Van Sinaey – op 1m20s
10. flag-fr Electa Gallezot – op 1m21s

12. flag-nl Mirre Knaven – op 1m37s
14. flag-nl Nienke Vinke – op 1m56s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.