Zwitserland: Petacchi wint na valpartij (+beeld)
dinsdag 15 juni 2010 om 18:42

Zwitserland: Petacchi wint na valpartij (+beeld)

Alessandro Petacchi heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De renner van Lampre won na een 192 kilometer lange etappe tussen Schwarzenburg en Wettingen de door een massale valpartij ontregelde massasprint. Onder meer Haussler en Cavendish kwamen ten val. Tony Martin blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Brice Feillu zorgde vandaag voor de vlucht van de dag. De renner van Vacansoleil ontsnapte na 10 kilometer koers en kreeg de zegen van het peloton. De Fransman reed een maximale voorsprong van meer dan 9 minuten bij elkaar. Toen de renners van HTC-Columbia van klassementsleider Tony Martin zich aan kop van het peloton vertoonden nam zijn voorsprong gestaag af. Op 25 kilometer van de finish werd de jongste van de twee Feillu-broers bijgehaald.

In de slotfase was het vervolgens Ryder Hesjedal van Garmin-Transitions die een ontsnappingspoging waagde. Ook de Canadees kon echter geen massasprint voorkomen. Demarrages van Greg van Avermaet (Omega Pharma-Lotto) en Allan Davis (Astana) in de finale hadden evenmin het gewenste effect.

In een hectische slotfase haakten Haussler en Cavendish vervolgens in elkaar, waardoor er een massale valpartij ontstond. Petacchi was de gelukkigste en kwam als eerste over de finish. De gevolgen bij Cavendish lijken mee te vallen. Heinrich Haussler is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Ronde van Zwitserland 2010
Uitslag rit 4 Schwarzenburg – Wettingen (192.2 km)

1. Alessandro Petacchi (Italië/Lampre) in 4u57m33s
2. Matti Breschel (Denemarken/Saxo Bank)
3. Marco Marcato (Italië/Vacansoleil)
4. José Rojas Gil (Spanje/Caisse d’Epargne)
5. Robbie McEwen (Australië/Katusha)
6. Juan Antonio Flecha (Spanje/Team Sky)
7. Daniele Pietropolli (Italië/Lampre)
8. Bauke Mollema (Nederland/Rabobank)
9. Andreas Klöden (Duitsland/RadioShack)
10. Dries Devenyns (België/Quick-Step)
Complete uitslag rit 4

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.