Volg hier de afsluitende bergrit in de Tour Colombia 2020

zondag 16 februari 2020 om 15:10
Volg hier de afsluitende bergrit in de Tour Colombia 2020

De Tour Colombia 2.1 komt vandaag tot een einde, maar niet met zomaar een etappe. Er staat namelijk een zware bergrit op het programma, met finish op de Alto del Verjón naar El Once. Sergio Higuita ligt op koers om het eindklassement te winnen. Kan hij met zijn ploeggenoten van EF Pro Cycling standhouden? Volg het hier op WielerFlits.

Het peloton rijdt als het ware om Bogotá heen. De klimgeiten kunnen zich vervolgens in de finale opmaken voor de Alto Patios (derde categorie) en de slotklim naar de Alto del Verjón. Eigenlijk begint de finale al met de ongecategoriseerde Alto Arepas (3,9 km aan 3,8%). De top van deze helling ligt op precies veertig kilometer voor de aankomst.

Kort daarop volgt de tussensprint in La Calera, waar drie, twee en één punten en secondes te verdienen zijn. Na de Alto Patios (2,5 km aan 7,5%) volgt het slotstuk dus naar El Once. Deze beklimming van de tweede categorie is 11,5 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 5,4% en pieken tot boven de 10%.

De etappe begint om 15.23 uur Nederlands-Belgische tijd. De finish wordt verwacht rond de klok van 19.45 uur. De Colombiaanse zender ESPN zendt de beelden uit.

Links
Voorbeschouwing: Tour Colombia 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.