Volg hier de Ronde van Lombardije 2020

zaterdag 15 augustus 2020 om 12:00
Volg hier de Ronde van Lombardije 2020

Een week na Milaan-San Remo staat in de regio Lombardije die andere grote klassieker op het programma. De Ronde van Lombardije moet weliswaar concurreren met de Dauphiné, maar kan toch een representatief deelnemersveld voorleggen. Bespreek hier de koers!

Voor het vierde jaar op rij is de start in Bergamo. Daarvandaan gaat de route naar de eerste klim, de Colle Gallo. Vervolgens trekken de renners nog een keer door de startplaats richting de Colle Brianza op weg naar de finale van de Ronde van Lombardije. De wedstrijd begint pas echt met de Madonna del Ghisallo. Vroeger was dit de uitverkoren plek voor een aanval, maar sinds de terugkeer van de Muro di Sormano wordt hier vooral stevig doorgereden.

Eerst dalen de renners nog naar het plaatsje Maglio, om vrijwel meteen te beginnen aan de Colma di Sormano die overgaat in de verschrikkelijk steile Muro di Sormano. Op die muur zal de koers volledig ontploffen. Vanaf de top is het nog vijftig kilometer naar de streep. In de slotfase liggen nog twee scherprechters, de Civiglio en de San Fermo della Battaglia. Na de San Fermo volgt nog een duikvlucht van 5,4 kilometer naar de finish.

Op de volle ‘kalender van de hoop’ is de Ronde van Lombardije tegenover de Dauphiné geplaatst, waardoor veel rondespecialisten ontbreken. Vooraf worden Remco Evenepoel, die de Ronde van Polen achter zijn naam zette, Gran Piemonte-winnaar George Bennett en titelverdediger Bauke Mollema tot de belangrijke kanshebbers gerekend.

Om 12.20 uur wordt in Bergamo het vertreksein gegeven. De finish wordt verwacht tussen 18.09 en 18.53 uur. De wedstrijd is vanaf 15.50 uur live te zien via de Eurosport Player en vanaf 16.50 uur op Eurosport 1. In België is de Vlaamse commerciële zender VTM er live bij vanaf 15.50 uur.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Lombardije 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (organisatie)
Liveticker (Tissot Timing)
Liveticker (Velon)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.