Volg hier de Ronde van Lombardije 2019

zaterdag 12 oktober 2019 om 10:15
Volg hier de Ronde van Lombardije 2019

Vandaag staat het laatste Monument van het seizoen op de kalender: de Ronde van Lombardije, de koers van de vallende bladeren. Vorig jaar maakte Thibaut Pinot hier zijn favorietenrol waar na op de Civiglio het verschil gemaakt te hebben. Wie treedt in de voetsporen van de Fransman?

Net als vorig jaar finisht de Ronde van Lombardije in Como, terwijl met Bergamo ook de startplek niet is veranderd. Daarvandaan begint de koers over 243 kilometer over zes beklimmingen, goed voor een slordige vierduizend hoogtemeters. Scherprechters op de route zijn de Colle Gallo en de Colle Brianza in de eerste koershelft en de Madonna del Ghisallo, de Muro di Sormano, de Civiglio en de San Fermo della Battaglia in de laatste zeventig kilometer.

Om 10.30 uur klinkt het startsein voor deze 113e editie, waar uitgebreid wordt stilgestaan bij de onlangs overleden Italiaanse wielerlegende Felice Gimondi. Tussen 16.37 en 17.23 uur worden de renners aan de finish verwacht. De wedstrijd is vanaf 14.20 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Lombardije 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Velon)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.