Volg hier de slotetappe van de Ronde van Turkije 2021

zondag 18 april 2021 om 10:15
Volg hier de slotetappe van de Ronde van Turkije 2021

Na zeven etappes en heel wat wedstrijdkilometers is het verschil tussen de nummers een (José Manuel Díaz) en twee (Jay Vine) in het klassement amper één seconde. En dus belooft het een razendspannende slotetappe te worden in de Ronde van Turkije. Wie gaat er met de eindzege vandoor? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Het slotstuk vindt plaats tussen Bodrum en Kuşadası. De etappe is 160 kilometer lang en kent in de eerste helft van de rit nauwelijks vlakke meters. Na honderd kilometer is het even vlak, maar dat is stilte voor de storm. In de laatste dertig kilometer ligt namelijk nog een klimmetje van tweede categorie, met de top op 19 kilometer van de meet.

Ook na de afdaling is het nog oppassen geblazen met twee korte heuveltjes die niet-gecategoriseerd zijn. De laatste drie kilometer gaan echter in dalende lijn richting de toeristische trekpleister die Kuşadası is. Op 2,5 kilometer van de meet draaien de renners de grote weg af, om na een technische finale in de haven te finishen.

Pas op 600 meter van de meet komen de renners in de finishstraat. Krijgen we hier een slotsprint of weet een aanvaller de sprinters te verrassen? Onderweg zijn er overigens nog bonificatieseconden te verdienen. De start is om 9.45 uur, de finish tussen 13.30 en 13.45 uur. De laatste etappe is vanaf 12.00 uur te volgen via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Turkije 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Dit zijn de Nederlanders in de Ronde van Turkije
Dit zijn de Belgen in de Ronde van Turkije

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.