Volg hier de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg 2021

woensdag 15 september 2021 om 10:45
Volg hier de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg 2021

De Ronde van Luxemburg gaat met João Almeida als klassementsleider verder met de tweede etappe. Deze rit gaat van Steinfort naar Eschdorf en is ruim 186 kilometer lang. Een slopende rit, want het is nergens echt vlak. Opnieuw is er een aankomst bergop. Wie wint hier? Volg het hier op WielerFlits.

Vanuit Steinfort trekt het peloton in noordelijke richting langs de Belgische grens. Daar liggen ook de Côte de Holtz (2,6 km aan 5,2%) en de Côte de Boulaide in de openingsfase. Als het Luxemburgse binnenland meer wordt opgezocht, komen de renners de Côte de Ringel (4,3 km aan 5,8%) en de Côte de Kaundorf (2 km aan 9,5%) tegen. Dat is allemaal nog in voorbereiding op het vuurwerk dat verwacht mag worden in de laatste vijftig kilometer.

Rondom finishplaats Eschdorf is een lokale ronde van 23,5 kilometer uitgetekend. De scherprechter van dat rondje ligt vlak voor de finish en heet de Côte de Eschdorf. Deze klim is 3,1 kilometer lang aan 7,2%, met uitschieters tot boven de 12%. Na twee lokale rondes wordt na de derde beklimming van de Côte de Eschdorf gefinisht. De eindstreep ligt 800 meter na de top van de heuvel.

De start van de rit is om 11.00 uur, terwijl gefinisht wordt tussen 15.10 en 16.00 uur. De koers is vanaf 14.30 uur live te zien op Eurosport 1 en de online kanalen van de sportzender.

Links
Voorbeschouwing WielerFlits

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#SkodaTour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.