Volg hier de Wereldbeker in Tábor 2020

zondag 29 november 2020 om 14:25
Volg hier de Wereldbeker in Tábor 2020

Vandaag is Tábor the place to be. Het stadje in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen is vaste prik in het veldritwereldje. Een dag na de X2O-manche in Kortrijk ontvangt Tabor voor de zeventiende keer de Wereldbeker, terwijl er ook al drie WK’s en één EK werden betwist. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de cross!

Het veldritcircuit in Tábor ligt een paar kilometer van het mooie historische centrum van de stad verwijderd. De site ligt langs de rivier Luznice en is in de loop der jaren van braakliggend terrein omgebouwd tot sportcentrum: met tribunes, kleedkamer en cafetaria. Geen wijzigingen in het parcours dat we kennen van de voorgaande jaren.

Na de start gaat het in een wijde bocht rechtsaf (links op de illustratie) waarna de eerste offroadstroken en korte hellinkjes aangedaan worden. Na ongeveer een derde van het parcours te hebben afgewerkt, komen de renners/rensters op het tweede, meer technische gedeelte van de omloop terecht (vanaf nr 5 op de afbeelding).

Dat begint met een trappenpartij, maar de mooiste strook is en blijft al jaren een strook bergop met een balkenpassage. Wie daar de balken vlot al rijdend neemt, kan de concurrentie zwaar pijn doen. In dat gedeelte van het parcours zijn de hellingen iets langer en dus meer geschikt voor krachtpatsers. De omloop is 2.950 meter lang.

Na de wedstrijden voor junioren en beloften is het vanaf 13.10 uur aan de elitedames. De wedstrijd finisht net voor de klok van 14.00 uur. De mannen (met de heroptredende Tom Pidcock en Wout van Aert, die zijn tweede cross van het seizoen zal betwisten) beginnen om 14.30 uur aan hun eerste wereldbekermanche van het seizoen.

Zowel de dames- als de herenwedstrijd wordt gecoverd door Telenet Play Sports en Proximus in België (allebei op open net) en door NOS.nl (online en NPO) en Eurosport in Nederland. ’s Avonds zijn samenvattingen te zien bij zowel Sporza als NOS.

Links
Voorbeschouwing: Wereldbeker Tábor (WielerFlits.be)

Website Wereldbeker
Alle deelnemerslijsten
Parcours

Veldritkalender

Liveticker (Twitter organisatie)
Livetiming

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.