Volg hier de zesde etappe van de Ronde van Turkije 2021

vrijdag 16 april 2021 om 10:15
Volg hier de zesde etappe van de Ronde van Turkije 2021

Daags na de beproeving naar Elmali krijgen de renners de kortste etappe van de acht voorgeschoteld. Makkelijk is die echter niet. Het gaat tussen Fethiye in de provincie Muğla naar een andere bekende badplaats, Marmaris. Omdat deze rit niet geheel langs de kustlijn loopt, gaat het veel op en af. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Eerst leidt de route het peloton in noordwestelijke richting naar Ortaca, Köyceğiz en Akyaka, gelegen aan de Golf van Gökova. Daar draait de weg in zuidelijke richting, rechtstreeks naar Marmaris. Vlak is het allesbehalve, want in de laatste twintig kilometer doemt nog een steile klim van tweede categorie op.

Vanaf de top is het nog 10,7 kilometer tot de finish. Eerst in dalende lijn, gevolgd door drie vlakke kilometers. Op twee kilometer van de eindstreep draait het overgebleven peloton via een haakse bocht naar links de boulevard van Marmaris op. In de laatste kilometer zit nog een lichte chicane, maar dat mag geen naam hebben.

Daarna is het in een rechte lijn tot de streep. De finish wordt verwacht tussen 13.35 en 13.55 uur Midden-Europese tijd. Om 10.30 uur wordt het startsein gegeven voor de zesde etappe. De etappe is vanaf 12.40 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 1 en vanaf 12.00 uur via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Turkije 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Dit zijn de Nederlanders in de Ronde van Turkije
Dit zijn de Belgen in de Ronde van Turkije

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.