Volg hier Trofeo Laigueglia 2020

zondag 16 februari 2020 om 10:45
Volg hier Trofeo Laigueglia 2020

Er is al volop gekoerst in Frankrijk, Spanje, Colombia, Argentinië en Australië, maar op vandaag begint ook het Italiaanse wielerseizoen met de Trofeo Laigueglia. Deze semiklassieker aan de Ligurische kust is toe aan zijn 57e editie. Wie wordt de opvolger van Simone Velasco? Volg het hier op WielerFlits.

Halverwege de wedstrijd liggen de Cima Paravenna en de San Damiano, weliswaar behoorlijk ver van de finish. Hoe anders is dat met de Colla Micheri (2,6 km aan 6,3%), de klim die telkens terugkomt in de absolute finale. De coureurs finishen namelijk na vier lokale rondes in en rond finishplaats Laigueglia.

De puncheurs kunnen op het slotrondje het verschil maken op de flanken van de telkens terugkerende Capo Mele (2 km aan 3,4%), die nog vlak voor de Colla Micheri. De laatste kilometers richting het centrum van Laigueglia lopen naar beneden en zullen dus razendsnel voorbij gaan.

De koers begint om 11.00 uur en finisht 203 kilometer later tussen 16.00 en 16.30 uur. De Trofeo Laigueglia is niet live te volgen op de Nederlandse of Belgische televisie. Vanaf 14.45 komt Rai Sport wel met live-beelden, maar het is onduidelijk of die hier te zien zijn.

Links
Voorbeschouwing: Trofeo Laigueglia 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Website organisatie, Italiaans)
Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Tuttobiciweb, Italiaans)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.