Overname Sunweb heeft geen gevolgen voor wielerploeg van Dumoulin
foto: Team Sunweb
woensdag 19 december 2018 om 09:17

Overname Sunweb heeft geen gevolgen voor wielerploeg van Dumoulin

De Sunweb Groep is overgenomen door het Scandinavisch-Duitse Triton, een zogenoemde durfinvesteerder. Triton heeft voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang in het Nederlandse vakantiebedrijf verworven. Deze ontwikkeling heeft echter geen gevolgen voor de wielerploeg, laat woordvoerder Peter Reef aan WielerFlits weten.

Sunweb Vakanties werd in 1991 opgericht en was een van de eerste vakantie-aanbieders die overging op het online verkopen van tickets. Huidig eigenaar Joost Romeijn blijft minderheidsaandeelhouder en treedt toe tot de raad van commissarissen. “Deze transactie is aan te raden om mee te doen in de internationale reisindustrie. Schaalvergroting is daarvoor nodig en ook extra kapitaal om voldoende te investeren in internet en automatisering”, zegt Romeijn in De Telegraaf.

Geen gevolgen voor wielerploeg
Sunweb is ook hoofdsponsor van de gelijknamige wielerploeg. Navraag leert dat deze ontwikkeling geen gevolgen voor Tom Dumoulin en co heeft. “De grote Zweedse investeerder Triton heeft een groot aandeel in de Sunweb Groep genomen. Dit stelt Sunweb in staat hun groeiplannen versneld te realiseren. Ze behouden hun visie, directie en business plan. Dit is ook goed nieuws voor de ploeg, want de lange-termijn marketing strategie met Team Sunweb als voornaamste pilaar, blijft ongewijzigd”, stelt Reef.

In het verleden raakten wielerploegen wel eens een naamgevende sponsor kwijt, als het moederbedrijf werd overgenomen door een ander bedrijf. Het meest recente voorbeeld is Sky, dat werd overgenomen door het Amerikaans Comcast. “Dat bedrijf ziet nu eenmaal minder brood in het wielrennen. Dan houdt het op. Maar dat had ik niet zien aankomen”, vertelde Sky-renner Dylan van Baarle onlangs nog in een interview aan deze site. Voor het Sunweb van kopman Dumoulin lijkt dat dus niet aan de orde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.