Volg hier de eerste etappe van de Vuelta a Andalucia – Ruta del Sol 2019
woensdag 20 februari 2019 om 12:00

Volg hier de eerste etappe van de Vuelta a Andalucia – Ruta del Sol 2019

In het Spaanse Andalucië wordt deze week met het hart op de tong gekoerst. De Ruta del Sol is een van de eerste wedstrijden van het jaar in deze bergachtige regio. De openingsetappe is al direct lastig, met een steile slotklim. Wint Tim Wellens net als vorig jaar? Volg het hier op WielerFlits.

De Ruta del Sol wordt afgetrapt aan de Costa de la Luz, in Sanlúcar de Barrameda. Door de gunstige ligging aan de Guadalquivir was dit voorheen een havenstad van betekenis. Christoffel Columbus, Ferdinand Magellaan en andere ontdekkingsreizigers begonnen hier namelijk hun expedities. Vanuit Sanlúcar koersen de renners richting het landinwaarts gelegen Prado del Rey, waar de eerste bergpunten zijn te verdienen.

De tweede helft van de route leidt hen over geaccidenteerd terrein naar aankomstplaats Alcalá de los Gazules, waar een steile slotklim wacht. In 2018 kwam Tim Wellens hier als eerste over de streep na een indrukwekkende versnelling in de laatste kilometer.

Om 12.15 uur rijdt het peloton weg uit de startplaats. Tussen 16.18 en 16.44 uur staat de finish gepland. De wedstrijd is vanaf 15.00 uur live te volgen op Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: Vuelta a Andalucia – Ruta del Sol (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Livestream (Eurosport, vanaf 15.00 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.