Wel of geen WK wielrennen voor Mathieu van der Poel? Morgen duidelijkheid
foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2019 om 14:36

Wel of geen WK wielrennen voor Mathieu van der Poel? Morgen duidelijkheid

Gaat Mathieu van der Poel wél of niet het WK wegwielrennen in Yorkshire betwisten? Het is een vraag die de wielerwereld al enige tijd bezighoudt. Aan de tijd van speculeren komt morgen een einde, want de Corendon-Circus en de KNWU gaan dan zijn beslissing openbaren.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Officieel is dus nog niet duidelijk wat Van der Poel gaat doen. Hij maakt een keuze tussen het WK wegwielrennen (21-29 sept.) in het Engelse Yorkshire en het wereldkampioenschap mountainbike (28 aug.-1 sept.) in het Canadese Mont-Saint Anne, want beide WK’s combineren ziet hij niet zitten.

“We hebben gekeken naar de mogelijkheid om beide WK’s te combineren, maar ik wil ook naar het olympische test-event in Tokio”, zei Van der Poel vorige maand nog. “Dat is iets te gek. Dus ik ga kiezen tussen het WK op de mountainbike en het WK op de weg. Een of-of-verhaal in plaats van een en-en-verhaal, dus.”

De signalen uit de omkadering van Van der Poel wijzen in de richting van het WK wegwielrennen. In Yorkshire treft de alleskunner tevens een parcours dat hem goed gaat liggen.

Onlangs maakte bondscoach Koos Moerenhout bekend af te stappen van de regel dat Nederlandse renners die het WK willen rijden, ook op het NK moeten starten. Voor Van der Poel is dat goed nieuws, want de huidige Nederlands kampioen verdedigt niet zijn nationale titel dit jaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.