Tobias Foss: “Voel me bevoorrecht deel uit te maken van Jumbo-Visma”
Tobias Foss - foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2019 om 11:34

Tobias Foss: “Voel me bevoorrecht deel uit te maken van Jumbo-Visma”

Oplettende lezers van WielerFlits wisten het al even, maar nu heeft Jumbo-Visma ook via eigen kanalen geopenbaard dat het Tobias Foss voor de komende twee wielerseizoenen heeft vastgelegd. De Noor zelf is blij met de kans die hem wordt geboden: “Voor mijn soort renner is Team Jumbo-Visma het perfecte team om je verder te ontwikkelen”, stelt de 22-jarige belofte.

Foss, die overkomt van de Noorse opleidingsploeg Uno-X, wordt door de Nederlandse WorldTour-ploeg gezien als een allround versterking die zowel bergop als in tijdritten zijn mannetje staat. “We hebben Tobias uitgebreid gescout. Hij is ook al twee keer met ons op trainingskamp geweest. Daarna hebben we intensief contact gehouden, ook toen hij een moeilijke periode had. Hij heeft laten zien dat hij moeilijkheden kan overwinnen”, zegt sportive director Merijn Zeeman in het percommuniqué.

Foss kan niet wachten om bij Jumbo-Visma aan de slag te gaan: “Ik kijk er heel erg naar uit om me bij de ploeg aan te sluiten. Voor mijn soort renner is Jumbo-Visma het perfecte team om je verder te ontwikkelen. Van alle World Tour-teams is bij deze ploeg de talentontwikkeling het best”, poneert Foss.

“Ik hoop mijn nieuwe ploegmaten de komende jaren bij te kunnen staan in het neerzetten van prestaties en zelf te groeien als renner en als persoon. Ik ken de manier van werken bij Jumbo-Visma en ik voel me bevoorrecht en gelukkig om er deel van uit te gaan maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.